stigao demantij iz OŠ Grbavica II

Direktorica tvrdi: Nije tačno da su radovi u dvorištu škole dio predizborne kampanje!

Hronika27.09.16, 15:12h

Direktorica tvrdi: Nije tačno da su radovi u dvorištu škole dio predizborne kampanje!
'Na vrijeme izvođenja radova škola nije mogla uticati, a sigurno je da bi i mi bili sretniji da su se radovi završili u vrijeme školskog raspusta'- navodi se u demantiju OŠ Grbavica II

 

Povodom teksta  „Bageri i kamioni okupirali školu na Grbavici: Direktorica nemoćna, roditelji očajni, djeca ne mogu izaći iz zgrade...“, koji je objavljen na DEPO Portalu 26.09.2016. godine, stigao je demantij iz OŠ 'Grbavica II' koji prenosimo u cijelosti. 

 

"Iznenađeni smo netačnim i neprovjerenim informacijama da su radovi u školskom dvorištu predizborna kampanja, te da je direktorica škole nemoćna.

 

Obavještavamo Vas da je asvaltiranje dvorišta bio dugogodišnji problem ove škole (dvorište nije sanirano od završetka rata), jer je ispucalo, puno neravnina na kojima su se usljed loših vremenskih uslova zadržavala voda i stvarao led, čime je bila ugrožena sigurnost učenika. U okviru projekta škole i nevladine organizacije „Budi moj prijatelj“, a uz podršku načelnika Općine Novo Sarajevo obezbijeđena su finansijska sredstva za asvaltiranje dvorišta, na inicijativu direktora škole, Vijeća roditelja i Školskog odbora.

 

Nije tačno da djeca nisu mogla pristupiti školi, jer je škola omogućila drugi pomoćni ulaz, što je vidljivo na fotografiji broj 3, dok u školskom dvorištu koje se asvaltiralo nije bilo učenika.

 

Na vrijeme izvođenja radova škola nije mogla uticati, a sigurno je da bi i mi bili sretniji da su se radovi završili u vrijeme školskog raspusta. Kako nam je objašnjeno, firma koja je izvođač radova bila je u tom periodu angažovana na drugim poslovima.

 

Nadamo se da su roditelji sada zadovoljni kao i uposlenici škole, te da ovaj prostor neće koristiti za parkiranje svojih automobila.

 

S uvažavanjem,

 

Direktorica i uposlenici JU OŠ „Grbavica II“ Sarajevo"

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook