Predsjednik Srbije zabrinut

Nikolić traži objašnjenje: Šta je Izetbegović mislio kada je rekao da će Dodik završiti kao Gadafi?

Front27.09.16, 09:46h

Nikolić traži objašnjenje: Šta je Izetbegović mislio kada je rekao da će Dodik završiti kao Gadafi?
Predsjednik Srbije je rekao da Izetbegović duguje dodatno da objasni ''kada je bio iskren - kada je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslije vojne intervencije biti mučen, ponižavan i ubijen?''

 

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je da je referendum u Republici Srpskoj očigledno pokazao volju građana Srpske, te zatražio od Bakira Izetbegovića objašnjenje izjave da će "predsjednik Srpske Milorad Dodik završiti kao Gadafi". 


Nikolić je istakao da se Dodik koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, te upitao koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsjednika. 


Predsjednik Srbije je rekao da Izetbegović duguje dodatno da objasni "kada je bio iskren - kada je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslije vojne intervencije biti mučen, ponižavan i ubijen?" 


"Ko će to, prema njegovom mišljenju da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi to trebalo da se desi da bi stanovnici Republike Srpske to učinili svom legalno izabranom predsedniku?", upitao je Nikolić. 


On je ocijenio da referendum o Danu Republike Srpske ne bi smio da doživi sudbinu nekoliko referenduma održanih u različitim srpskim zemljama, u različitim istorijskim okolnostima, odnosno da bude održan i ostane mrtvo slovo na papiru. 


"Iza referenduma su stali svi relevantni politički činioci u Republici Srpskoj i to obavezuje na njegovo sprovođenje", poručio je Nikolić.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook