Predsjednica Vlade RS tvrdi

Cvijanović: Poziv Tužilaštva Dodiku novi je atak na RS

Front27.09.16, 08:52h

Cvijanović: Poziv Tužilaštva Dodiku novi je atak na RS
Ona je naglasila da RS ništa pogrešno nije uradila u nedjelju kada su se građani ponosno i dostojanstveno izjasnili šta misle o tom važnom pitanju i pokazali da se mogu izjašnjavati o svakom drugom važnom pitanju

 

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je pozivanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na saslušanje u Tužilaštvu BiH još jedan atak na Republiku Srpsku u nastojanjima da se ona razori i uništi njen demokratski kapacitet.


Cvijanović je izjavila Srni da je jasno da se demokratski kapacitet RS ne može uništiti, i da je to u nedjelju dokazano referendumom o danu RS koji je sproveden u najboljem redu, bez bilo kakvih sigurnosnih incidenata.


- Kao predsjednik Vlade Republike Srpske izuzetno sam ponosna što su građani pokazali visok stepen odgovornosti na dan referenduma - rekla je Cvijanović sinoć u Modriči.


Ona je naglasila da RS ništa pogrešno nije uradila u nedjelju kada su se građani ponosno i dostojanstveno izjasnili šta misle o tom važnom pitanju i pokazali da se mogu izjašnjavati o svakom drugom važnom pitanju, javlja SRNA.


- Ne slažem se sa stavovima organa BiH prema referendumu i sigurna sam da su pravosudne institucije BiH pod jakim pritiskom političara iz Sarajeva i stranaca - rekla je Cvijanović i navela da je strašno što se insistira na sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH samo u ovom slučaju dok se zatvaraju oči pred 91 donesenom odlukom koju nije izvršila Federacija BiH i njeni kantoni.


Cvijanović je izrazila sumnju da se upornim skretanjem pažnje na RS prikrivaju druge stvari koje su prava opasnost i prijetnja po ovu državu i cijelu regiju, prenosi SRNA.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook