'Neodgovoran čin'

Hrvatska smatra referendum u RS-u neprihvatljivim

Hronika26.09.16, 16:13h

Hrvatska smatra referendum u RS-u neprihvatljivim
Hrvatima u Bosni i Hercegovini Hrvatska jamči i jamčit će na temelju svoga Ustava osobitu skrb i zaštitu, kaže MVEP RH u priopćenju

 

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova reklo je ponedjeljak kako Hrvatska kao potpisnica Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini drži neprihvatljivim nedjeljni referendum u Republici Srpskoj o danu entiteta održan suprotno odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

 

 "Radi se o neodgovornom činu koji ima potencijal destabilizirati Bosnu i Hercegovinu i šire područje jugoistočne Europe", navodi MVEP RH u priopćenju te dodaje kako se Hrvatska zalaže za "opstojnost, cjelovitost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna".

 

"Hrvatima u Bosni i Hercegovini Hrvatska jamči i jamčit će na temelju svoga Ustava osobitu skrb i zaštitu", kaže MVEP RH u priopćenju, prenosi Hina. 

 

Iz tog ministarstva kažu kako Hrvatska snažno podržava i pomaže približavanje BiH članstvu u Europskoj uniji. "To je najbolji jamac za ostvarivanje trajne i održive stabilnosti i prosperiteta Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook