telefonski sa dodikom

Vučić nakon jučerašnjeg dana: Sada je vrijeme da se smire tenzije u cijelom regionu

Front26.09.16, 14:53h

Vučić nakon jučerašnjeg dana: Sada je vrijeme da se smire tenzije u cijelom regionu
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Žagubici, rekao da se u telefonskom razgovoru saglasio sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da je najvažnije da cijeli region gleda u budućnost

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najvažniji rezultat referenduma u Republici Srpskoj to što je sve proteklo mirno i istakao da je sada najvažnije da se smire tenzije u cijelom regionu.


Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Žagubici, rekao da se u telefonskom razgovoru saglasio sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da je najvažnije da cijeli region gleda u budućnost.

 

"Mi danas razmišljamo za koliko ćemo da povećamo plate i koliko ćemo novca imati da damo penzionerima", rekao je Vučić, primjetivši da je to moguće zato što je javna kasa pod kontrolom, država u dobrom stanju i posebno zato što su ljudi vjerovali svojoj vladi, koja je dobro radila.

 

"Ako bilo ko misli da je rješenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo da učestvujemo, već ćemo oštro da se suprotstavimo jer za nas su mir i stabilnost osnovni uslovi da bi se vidjeli rezultati našeg rada", naveo je Vučić.

 

Kako je primjetio, nisu Srbija i njeni građani dvije godine prolazili kroz teške reforme da bi sada neko rekao "stanite, sad idemo u neku vrstu nestabilnosti".

 

"To je najvažnije i u tome su svi saglasni, uključujući i Bakira Izetbegovića", rekao je Vučić i dodao da će Srbija i ubuduće da čini sve što može za stabilizaciju prilika u regionu.
 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook