FOTO/ PREDIZBORNO MALTRETIRANJE

Bageri i kamioni okupirali školu na Grbavici: Direktorica nemoćna, roditelji očajni, djeca ne mogu izaći iz zgrade...

Hronika26.09.16, 14:32h

Bageri i kamioni okupirali školu na Grbavici: Direktorica nemoćna, roditelji očajni, djeca ne mogu izaći iz zgrade...
Građevinski radovi, u duhu brojnih drugih predizbornih aktivnosti na području Sarajeva tokom proteklih sedmica, obuhvatili su asfaltiranje već asfaltiranog prostora ispred škole pa nikom nije jasno čemu uopšte služi ova 'akcija'?!


Učenici koji pohađaju Osnovnu školu Grbavica II u Sarajevu, u ulici Behdžeta Mutevelića bb, kao i nastavni kadar te drugi uposlenici ove obrazovne ustanove, već nekoliko dana muku muče pri svakom dolasku i odlasku iz škole.


Razlog tome su posve nejasni radovi koji su od petka ujutru, 23. septembra, započeli na dvorišnom platou ispred škole, i ispred glavnog ulaza u školu, ali i jedinom prostoru koji djeca mogu koristiti tokom velikog odmora.


Naime, građevinski radovi, u duhu brojnih drugih predizbornih aktivnosti na području Sarajeva tokom proteklih sedmica, obuhvatili su asfaltiranje već asfaltiranog prostora ispred škole pa nikom nije jasno čemu uopšte služi ova 'akcija'?!

 

- Ako se uopšte trebalo nešto asfaltirati, zar se sve ovo nije moglo uraditi preko ljetnog raspusta, dva i po meseca škola je bila skoro prazna, a ne sada, kada je nastava počela?!, pitaju roditelji.


Očajni roditelji traže odgovore, direktorica škole kaže da je nemoćna, a djeca od kamiona i bagera koji  doslovno 'udaraju' u vrata škole ne mogu izlaziti iz zgrade.

 

Priložene fotografije govore dovoljno same za sebe...   

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook