SLIJEDI IZMJENA ZAKONA O PRAZNICIMA

Cvijanović: Svi koji ne priznaju Dan RS-a nisu obavezni da ga slave!

Hronika25.09.16, 21:04h

Cvijanović: Svi koji ne priznaju Dan RS-a nisu obavezni da ga slave!
Smatramo da na taj način ispunjavamo ono što je od nas traženo, ali smo istovremeno htjeli da pitamo svoje građane i zahvalna sam što su nam dali odgovor da žele da proslavljaju 9. januar kao Dan RS - kazala je večeras Cvijanović

 

 

Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović potvrdila je večeras da svi građani koji se ne mogu identifikovati s Danom RS-a neće bit obavezni da ga proslavljaju.

 

-Očekuje nas nekoliko koraka, između ostalog zakonodavna aktivnost gdje smo mi rekli da ćemo najvjerovatnije ići u pravcu izmjene samog zakona o praznicima, koji će podrazumijevati da se briše ona obaveznost kada je u pitanju samo proslavljanje Dana RS. Ja sam vrlo jasno rekla da svi oni građani RS koji se ne mogu identifikovati s tim praznikom, neće biti obavezni da ga proslavljaju. Smatramo da na taj način ispunjavamo ono što je od nas traženo, ali smo istovremeno htjeli da pitamo svoje građane i zahvalna sam što su nam dali odgovor da žele da proslavljaju 9. januar kao Dan RS - kazala je večeras Cvijanović.

 

Izrazila je zadovoljstvo što je referendum u RS-u, kako je navela, uspješno proveden, te da je protekao u miru i toleranciji i što nije bilo nikakvih incidenata.

 

- Bilo je važno da se održi referendum, da pokažemo sposobnost da možemo da ga održimo, mi smo to pokazali i ja sam izuzetno ponosna. Bravo Srpska, bravo građani RS, dobro smo uradili svoj posao, sve naše službe su dobro odradile svoj posao - rekla je Cvijanović.

 

RS je, kaže, opredijeljena za miran život, toleranciju, za zajedničku budućnost, znajući koliko je bitan mir i stabilnost i uzajamno poštovanje.

 

Navela je i da svi u BiH moraju naučiti da, ukoliko želimo zajedno da živimo, moramo da se poštujemo.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook