FOTO/ NA PROSTORU BOSANSKE POLJANE

Kompanija BINGO darovala Tuzli najveći ZOO park u BiH: Pogledajte kako izgleda...

Biznis Klub25.09.16, 17:14h

Kompanija BINGO darovala Tuzli najveći ZOO park u BiH: Pogledajte kako izgleda...
U našoj strategiji je bio zasnovan ZOO park ali nemamo dovoljno novca i Bingo je privukao sredstva, jer Bingo to može. I evo dobili smo, za kvalitetu života neprocjenjiv dar, najbolji i najveći ZOO park u Bosni i Hercegovini, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović

 

 


Danas je u Tuzli otvoren ZOO park, smješten na prostoru Bosanske poljane, na već izgrađenoj farmi alpskih koza, koja se nalazi u sastavu tuzlanske kompanije Bingo.


- Evropska Aalborška konvencija govori o ekonomskom održivom razvoju i kvalitetu života i na tome je zasnovana naša vizija razvoja i uključivosti građana. Naša strategija je zasnovana na tome, koju smo realizovali prije roka, kao i ova do 2026. godine. Mi smo uradili mnogo na poboljšanju kvaliteta života, ali nemamo dovoljno novca, sada se razvija velika tuzlanska firma Bingo, koja ide u dva pravca. Nevjerovatnu ekonomsku energiju daje gradu, to je taj ekonomski održiv razvoj, a evo i kao društveno korisna firma za kvalitetu građana Tuzle. Sa najvećim zoo parkom u BiH. U našoj strategiji je bio zasnovan ZOO park ali nemamo dovoljno novca i Bingo je privukao sredstva, jer Bingo to može. I evo dobili smo, za kvalitetu života neprocjenjiv dar, najbolji i najveći ZOO park u Bosni i Hercegovini, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.


Posjetioci prilikom posjete mogu vidjeti medvjede, vukove, noj, tigra, lamu, lisice, egzotične ribe, zmije, guštere, aligatora, papagaje, jazavce, te uobičajene životinje poput zečeva, fazana, jastreba, srne, magaraca, konja, koza, te različite vrste golubova i ptica.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook