ZADOVOLJAN SITUACIJOM

Dodik sa suprugom glasao u rodnim Laktašima: Ako će da me hapse, neka hapse čitav referendum!

Front25.09.16, 11:34h

Dodik sa suprugom glasao u rodnim Laktašima: Ako će da me hapse, neka hapse čitav referendum!
- Ako neko hoće nekoga da hapsi, onda neka hapsi čitav referendum, rekao je Dodik novinarima nakon što je glasao u Laktašima

 

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da je danas, kada se održava referendum u RS-u, važan i svečarski dan.


Nakon glasanja u Laktašima kazao je da nema problema pri glasanju, da su otvorena sva referendumska mjesta i da je izlaznost veća "nego za vrijeme redovnih izbora“.


On je izrazio zadovoljstvo što će narod u RS moći da se izjasni o Danu RS.


-Posebno mi je drago da se sve održava u mirnoj i svečarskoj atmosferi - rekao je Dodik, prenosi agencija Fena.

 

Kako javlja RTS, Dodik je povodom spekulacija medija da bi mogao da bude uhapšen zbog održavanja referenduma uprkos odluci Ustavnog suda, izjavio da je njegov "odgovor Tužilaštvu pobjeda na referendumu".


- Ako neko hoće nekoga da hapsi, onda neka hapsi čitav referendum, rekao je Dodik novinarima nakon što je glasao u Laktašima.


Na pitanje da li će onima koji su bili protiv održavanja referenduma, uključujući premijera i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, reći da su pogriješili što su bili protiv, Dodik je odgovorio da to nikom neće reći.


- Danas je praznik i ljudi širom Republike Srpske ga doživljavaju upravo na taj način, poručio je Dodik za RTS.


On smatra da su prigovori dio uobičajene demokratske atmosfere i da sada nisu važni koliko je važno to što se referendum održava.


- Ništa ga ne može i ne treba ga dovesti u pitanje, niti da baci bilo kakvu ljagu", rekao je Dodik i poručio da je RS mirna i stabilna i da će takva ostati do kraja dana, prenosi RTS.

 

(DEPO PORTRAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook