potresan period iza pjevačice

Elvira Rahić nakon smrti oca: Sretna sam što sam ispoštovala svog babu, on je uvijek...

Showbizz23.09.16, 15:00h

Elvira Rahić nakon smrti oca: Sretna sam što sam ispoštovala svog babu, on je uvijek...
- Neko sam ko zna da sakrije svoju tugu i svoju bol kada je profesija u pitanju jer meni niko ne može da pomogne. Niko ne može da smiri moje osjećaje kada naiđu i niko ne zna kako se ja osjećam- kazala je Elvira Rahić

 

Elvira Rahić odlučila je da obraduje svoje vjerne fanove i da se nakon pauze vrati na scenu. O povratku, novim pjesmama, ali i boli sa kojom se nedavno srela oči u oči kada joj je preminuo otac, otvoreno je pričala.

 

- Neko sam ko zna da sakrije svoju tugu i svoju bol kada je profesija u pitanju jer meni niko ne može da pomogne. Niko ne može da smiri moje osjećaje kada naiđu i niko ne zna kako se ja osjećam. Možda uspijem da se nasmijem i pokažem drugu stranu Elvire i jačinu, ali ta jačina dolazi upravo iznutra – priča Elvira i otkriva kako je očevom smrću izgubila i dio sebe, ali mora nastaviti sa poslom- piše Express

 

- Izgubila sam najvećeg prijatelja na svijetu, ali moram raditi. Jedan određeni period nisam radila, napravila sam pauzu i od pjesme i od života, čini mi se. Moj najveći vjetar u leđa su moji roditelji, moja sestra, a sada i muž i dijete. Živim za svoju porodicu, oni su moja snaga, a onaj neko ko noćima nije spavao, ko je stajao na svojim nogama da bih ja prespavala, ko me je čuvao i ko je uvijek bio tu, bio je upravo moj babo. Bilo mi je teško da krenem, ali moram dalje. On je uvijek bio ponosan otac i govorio je kako sam ga ispoštovala kada sam krenula pjevačkim stazama. Sretna sam što je to tako – otkriva pjevačica i osvrće se na veselije teme te priča o svom povratku muzici.

 

Trenutno radi na novim pjesmama sa novom ekipom, a kako sama kaže, saradnjom sa Peđom Medenicom je prezadovoljna. Osim Peđe, Elvira se odlučila i na saradnju sa Elvirom Uzunovićem sa kojim u posljednje vrijeme radi žive svirke, kao i sa ostalim kompozitorima. Zašto je odlučila da krene u drugom pravcu?

 

- Želja za promjenom me je natjerala na novu ekipu, da nije Elvira sto godina ista i nekako u posljednje vrijeme ne volim kad mi ponude pjesmu i kažu da im to baš liči na mene. Ne volim da to liči na mene, volim nešto novo, da jedino glas liči na mene. To sam sa ovim ljudima i dobila. Peđa je baš potrefio ono što ja volim, te sentimentalne pjesme. „Crni zidovi“ su fantastični.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook