nabavaljao joj drogu

Jim Carrey odgovoran za smrt bivše djevojke? Slijedi tužba...

Showbizz20.09.16, 11:17h

Jim Carrey odgovoran za smrt bivše djevojke? Slijedi tužba...
Muž Kerijeve bivše djevojke Katrione Vajt, Mark Barton, tvrdi da je glumac "zloupotrijebio svoje bogatstvo i slavu da bi ilegalno nabavio i rasturao ilegalne i ponekad smrtonosne supstance"

 

Protiv američkog glumca Džima Kerija podnijeta je tužba pod sumnjom da je nabavio drogu svojoj bivšoj partnerki koja je prošle godine izvršila samoubistvo.



Muž Kerijeve bivše djevojke Katrione Vajt, Mark Barton, tvrdi da je glumac "zloupotrijebio svoje bogatstvo i slavu da bi ilegalno nabavio i rasturao ilegalne i ponekad smrtonosne supstance".

 

Tužba protiv Kerija podnijeta je sudu u Los Anđelesu, godinu dana poslije smrti Vajtove.

 

Kako se navodi u tužbi, Katriona Vajt je umrla 24. septembra 2015. nakon što je istovremeno uzela pilule za spavanje, beta blokatore i ogromne doze jakih lijekova protiv bolova.

 

U vrijeme njene smrti mediji su pisali o burnoj vezi koju je 30-godišnjakinja imala sa Džimom Kerijem.

 

Keri je izjavio da je šokiran i tužan zbog smrti Katrione koja je prije nego što je sebi oduzela život na Tviteru ostavila poruku koja se tumačila kao oproštajna poruka.

 

cathriona-white-jim-carrey


Advokat Džima Kerija, Marti Singer, rekao je da je Katriona Vajt ukrala ljekarske recepte od njegovo klijenta, a Keri je izjavio da namjerava da "odbrani čast pred sudom".

 

"Strašna sramota", napisao je Keri u saopštenju, dodajući da bi mu bilo lakše da sjedne sa advokatom tog čovjeka i da učini da tužba nestane, ali da postoje trenuci u životu kada morate da odbranite svoju čast.

 

- Neću tolerisati ovaj bezdušni pokušaj da neko iskoristi mene ili ženu koju sam volio - navodi se u saopštenju glumca.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook