FOTO/ RADOST U IGRAONICI 'Kinderland'

Uspješna Bosanka u humanitarnoj akciji: Đemila Talić-Gabriel sa suprugom obradovala mališane u Domu Bjelave

Hronika15.09.16, 16:21h

Uspješna Bosanka u humanitarnoj akciji: Đemila Talić-Gabriel sa suprugom obradovala mališane u Domu Bjelave
Đemila i njen suprug u saradnji sa ambasadorom Sadovićem organizirali su niz humanitarnih projekata i u Australiji


Đemila Talić-Gabriel, uspješna Bosanka rodom iz Bosanske Dubice, koja godinama živi i radi u Australiji, i njen suprug, uspješni australski biznismen Chris Gabriel, u pratnji Bakira Sadovića, ambasadora BiH za Australiju i Novi Zeland, danas su štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave priredili cjelodnevno druženje i ručak u igraonici “Kinderland” na Ilidži, koja se nalazi u sklopu Termalne rivijere.


Đemila je već ranije pomagala humanitarnim organizacijama iz BiH, ali i Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu. Također, u planu za narednu godinu ima osnivanje vlastite fondacije koja će pomagati ženama i djeci bez roditelja. Kako kaže, ovaj današnji gest je samo mali znak pažnje i početak jednog humanitarnog projekta.


- Ja sam jako osjetljiva na djecu, jako puno humanitarnih priloga usmjeravam za napuštenu djecu, jer smatram da je u našoj zemlji potrebno najviše ulagati u najmlađe. Obišli smo Dom kako bi vidjeli šta je to što je djeci potrebno, a u planu imamo za njih dati i velika finansijska sredstva, kaže Talić- Gabriel.


Đemila i njen suprug u saradnji sa ambasadorom Sadovićem organizirali su niz humanitarnih projekata i u Australiji.


- Ovo je bila prvenstveno inicijativa gospođe Talović- Gabriel, a meni je zadovoljstvo jer smo uspjeli da se organiziramo i dođemo ovdje sa njom i njenim suprugom. Oni su se interesovali i za investiranje u BiH, tako da smo jučer bili u posjeti premijeru Federacije Fadilu Novaliću. Imali smo jedan konstruktivan sastanak, a također smo se sastali i sa djelatnicima FIPE, gdje smo dobili dodatne informacije. Danas smo bili sa predsjednikom Izetbegovićem u Predsjedništvu, gdje su gospođa Đemila i gospodin Chris dobili ohrabrenje da ulažu u BiH. Gospođa Talić- Gabriel je poznata humanitarka, do sada je učestvovala u raznim projektima u BiH, kao i u pomoći svim aktivnostima ambasade u Australiji. Meni je drago da je ne napušta entuzijazam i da je uvijek spremna pomoći. To su pravi Bosanci i Hercegovci koji žele pomoći i našim ljudima u iseljeništvu u Australiji, ali i ovdje svima kojima je pomoć potrebna. Ovo je zaista divan gest, jer su ovo djeca kojima je potrebna ljubav i pažnja, a Đemila Talić- Gabriel je upravo osoba koja je daje na ovaj način i na način konstantne podrške svim projektima u BiH, ne samo humanitarnim, već i kulturnim, a uskoro i investicijskim, kazao je ambasador Sadović.

 

(DEPO PORTALad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook