Kvalifikacije za Eurobasket 2017

Košarkaši BiH večeras protiv Švedske

Sport14.09.16, 08:50h

Košarkaši BiH večeras protiv Švedske
Za reprezentaciju BiH u Švedskoj neće nastupiti kapiten Mirza Teletović čijih usluga se odrekao selektor Damir Mulaomerović nakon dešavanja u finišu susreta s Rusijom kao i međusobnih optužbi dan nakon meča

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Štokholmu igra protiv Švedske posljednji meč u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2017.



Košarkaši BiH uoči ovog duela imaju  omjer od dva poraza i jedne pobjede te su im za plasman na EP ostale teoretske šanse. Prvo mjesto osigurala je Rusija koja ima maksimalan učinak, dok Bosni i Hercegovini treba pobjeda, ali i povoljan rasplet u ostalim grupama da bi bila jedna od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije koje idu na EP.



Za reprezentaciju BiH u Švedskoj neće nastupiti kapiten Mirza Teletović čijih usluga se odrekao selektor Damir Mulaomerović nakon dešavanja u finišu susreta s Rusijom kao i međusobnih optužbi dan nakon meča.



No, očekuje se da ostali igrači u posljednjem meču prikažu očekivanu igru te, čak i ukoliko ne ostvare plasman, bar donekle poprave dojam u kvalifikacijama i vrate povjerenje javnosti u ovaj tim.


Utakmica počinje u 20 sati.



Tabela C-grupe kvalifikacija:



1. Rusija 3 3 0 246:194 6
2. BiH 3 1 2 195:232 4
3. Švedska 2 0 2 144:159 2

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook