itekako negativna slika

Ne može ovako 'kapitenu': Noć kada je osramoćena nacija

Sport11.09.16, 10:36h

Ne može ovako 'kapitenu': Noć kada je osramoćena nacija
Ono što je najviše razočaralo navijače bh. tima nije poraz Bosne i Hercegovine i vjerovatno gubitak bilo kakve šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo nego ponašanje pojedinih igrača koji se pretvorio u otvoreni sukob na terenu

 

Sinoćnji meč košarkaša BiH protiv favorizovane Rusije pokazao je da u našem timu vlada negativna atmosfera i, kako je kazao, selektor Damir Mulaomerović, nedisciplina.

 

Ono što je najviše razočaralo navijače bh. tima nije poraz Bosne i Hercegovine i vjerovatno gubitak bilo kakve šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo nego ponašanje pojedinih igrača koji se pretvorio u otvoreni sukob na terenu.

 


Ružne scene na kraju utakmice BiH – Rusija dominirale su konferencijom za novinare na kojoj je selektor Mulaomerović rekao da je ponašanje kapitena reprezentacije Mirze Teletovića "nedopustivo".

 

Kao što se moglo vidjeti tokom TV prijenosa, on je za vrat uhvatio Džanana Musu, pa su se njih dvojica našli u „klinču“, koji nije ukazivao na dobar odnos.

 

Navodno se sukob nastavio i u svlačionici, a tuču je spriječio Jusuf Nurkić, dok je mladi Musa zaplakao.

 

Teletović je i u prvom poluvremenu za vrat uhvatio i Adina Vrabca, a s obzirom da su po završetku susreta Teletović i Nurkić imali verbalni sukob i s pojedinim gledaocima, ostala je ružna slika nedopustivog ponašanja igrača u dresu sa državnim grbom na jednoj zvaničnoj utakmici.

 

"Frustracije su izašle na vidjelo", kazao je Mulaomerović.

 

Javnost i navijači u našoj zemlji sa nestrpljenjem su čekali utakmice košarkaških Zmajeva, a posebno su se radovali povratku na teren kapitena Mirze Teletovića. Međutim, nakon subotnje predstave pitanje je da li više iko želi ovakvog "kapitena" da gleda.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook