Borba za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Zmajevi spremni za Estoniju: Imamo veliko iskustvo u igranju kvalifikacija

Sport05.09.16, 19:13h

Zmajevi spremni za Estoniju: Imamo veliko iskustvo u igranju kvalifikacija
Pred Zmajevima su velike obaveze u sutrašnjoj utakmici sa Estoncima, za koju među navijačima vlada veliki interes

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će početi kvalifikacije za nastup na naredenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pred večerašnji posljednji trening selektor Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko razgovarali su s predstavnicima medijskih kuća koje prate pripreme za susret s reprezentacijom Estonije.


 
 - Ako damo sve od sebe sutra uz puno trčanja i agresivnosti mislim da u kvalifikacijama možemo ići do kraja što nismo uspjeli u prethodnim kvalifkacijama - istakao je Baždarević.


 
Pred Zmajevima su velike obaveze u sutrašnjoj utakmici sa Estoncima, za koju među navijačima vlada veliki interes. 

 

- Za nas je najvažnije da ove kvalifikacije otvorimo na najbolji mogući način, a to jedino možemo sa tri boda iz naredne utakmice - ističe kapiten Džeko.


 
 Jedan od najiskusnijih u bh. timu Emir Spahić ocijenio je da se u ove kvalifikacije "ulazi sa širom klupom jer smo dobili neke nove igrače".

 

- Imamo veliko iskustvo iza nas u igranju kvalifikacija, dugo smo zajedno, i to će biti dovoljno da napravimo veliki uspjeh - kazao je za medije Emir Spahić.


 
U stručnom štabu naše reprezentacije imaju malih dilema oko konačnog sastava ekipa koja će istrčati na teren, ali se očekuje sastav koji će nositi napadačku igru.


 
 Reprezentacija Estonije danas je doputovala u Zenicu, a večeras će imati službeni trening na stadionu Bilino polje i konferenciju za medije na kojoj će javnost informirati o svojim nadanjima u sutrašnjem meču protiv Zmajeva.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook