Lijep doček u rodnom gradu

Švedski selektor imao podršku u Skenderiji: Vedrane, kralju, dobrodošao kući!

Sport04.09.16, 11:17h

Švedski selektor imao podršku u Skenderiji: Vedrane, kralju, dobrodošao kući!
Uzvratni susret sa Švedskom izabranike Damira Mulaomerovića očekuje 14. septembra, a prije toga revanš susret sa Rusijom 10. septembra u Tuzli

 

Vedran Bosnić, 40-godišnji Sarajlija selektor košarkaške reprezentacije Švedske sinoć je u dvorani "Mirza Delibašić" sa svojom ekipom doživio poraz od Zmajeva u dramatičnoj i napetoj završnici, a konačni rezultat bio je 74:71.

 

S druge strane, Bosnić je iako u taboru protivnika imao podršku sa tribina na kojima je bio okačen transparent "Vedrane kralju dobrodošao kući".

 

Ovu fotografiju švedski selektor objavio je na Twitteru te je napisao:

 

- Hvala BiH, hvala Sarajevo, hvala svima koji su poslali poruku i prije i poslije utakmice.

 

Bosnić je dodao da je ponosan na svoj tim i da neće odustati. Uzvratni susret sa Švedskom izabranike Damira Mulaomerovića očekuje 14. septembra, a prije toga revanš susret sa Rusijom 10. septembra u Tuzli. 

 

Ko je Vedran Bosnić

 

Igračku karijeru počeo je u Slobodi, igrao je i za bh. reprezentaciju. Poslije je igrao za nekoliko evropskih klubova među kojima je i litvanski velikan Lietuvos Rytas.

 

Igračku karijeru završava u švedskom klubu Södertälje Kings u kojem je započeo trenersku karijeru, gdje je asistirao treneru Torbjornu Gherkeu od kojeg je i naslijedio klupu.

 

Bosnić je ove godine sa švedskim klubom osvojio ligu četvrti put za redom što je privuklo pažnju brojnih svjetskih medija. Proglašen je trenerom godine i to dva puta zaredom.

 

Selektor švedske reprezentacije postao je 2014. godine.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook