Na parketu Velike dvorane 'Mirza Delibašić'

Košarkaši BiH večeras protiv Švedske za prvu pobjedu u kvalifikacijama

Sport03.09.16, 09:53h

Košarkaši BiH večeras protiv Švedske za prvu pobjedu u kvalifikacijama
BiH će u meču protiv Švedske moći računati na kapitena Mirzu Teletovića, koji je utakmicu protiv Rusije propustio zbog zdravstvenih problema

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu dočekuje selekciju Švedske u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine.

 

Nakon teškog poraza u prvom kvalifikacionom meču u gostima protiv Rusije, najbolji bh. košarkaši pokušat će popraviti dojam protiv Švedske i upisati prvu pobjedu u kvalifikacionoj grupi C, kojom bi ostali u borbi za plasman na evropsko prvenstvo naredne godine. 

 

Uprkos teškom porazu u Permu atmosfera u reprezentacije je, po riječima selektora Damira Mulaomerovića, dobra. BiH će u meču protiv Švedske moći računati na kapitena Mirzu Teletovića, koji je utakmicu protiv Rusije propustio zbog zdravstvenih problema. 

 

- Vraća nam se Mirza, koji je sjajno trenirao u posljednje vrijeme. Švedsku dočekujemo u dobroj atmosferi, nadam se da će dvorana biti puna. Ovi momci trebaju dobru atmosferu, želimo ostvariti pobjedu koja nam je prijeko potrebna. U svakom slučaju, uz pobjedu nad Švedskom, imamo optimalne šanse za plasman na Eurobasket - izjavio je Mulaomerović. 

 

Osvrnuo se i na selekciju Švedske, koja je s bh. strategom Vedranom Bosnićem čvrsta i kompaktna ekipa koja igra timsku košarku uz nekoliko dobrih pojedinaca. 

 

- Švedska ima odličnu organizaciju i mi moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu. Nadam se da ćemo uz dobru atmosferu i veliku motivaciju koju imamo biti sutra pravi - objasnio je Mulaomerović. 

 

Švedska će večeras odigrati prvi meč u ovim kvalifikacijama, a u Sarajevo dolazi s ciljem da pokuša napraviti iznenađenje.

 

Selektor Švedske Vedran Bosnić vjeruje da BiH nije pokazala svoj puni kvalitet u meču u Rusiji te da je bh. selekcija u potpunosti druga ekipa kada za nju nastupa kapiten Mirza Teletović. 

 

- To je u potpunosti drugačija ekipa kada je tu Mirza Teletović. Utakmica u subotu će biti drugačija, jer BiH bez Mirze nije ista ekipa - rekao je Bosnić za Fenu.

 

Naglašava da će selekcija Švedske pokušati iznenaditi protivnike u grupi, ali još jednom naglašava da su Rusija i BiH u ovom trenutku favoriti. 

 

- Meni je najvažnija igra mog tima, ne obazirem se previše na protivnike. Želimo u Sarajevu odigrati dobru utakmicu. Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji u svojim redovima imaju Nurkića i Teletovića i to će biti veliko iskustvo za švedske reprezentativce. Igrat ćemo bez pritiska i pokušati iznenaditi. U Sarajevu nemamo šta izgubiti, možemo samo mnogo dobiti - naglasio je košarkaški strateg. 

 

BiH i Švedska će odmjeriti snage u dvorani ''Mirza Delibašić'' u Sarajevu, a meč počinje u 20.15 sati.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook