reagovao na zaključke pic-a

Bajrović: Ovo je propast SDA-ove strategije čekanja...

Front30.08.16, 19:01h

Bajrović: Ovo je propast SDA-ove strategije čekanja...
"Sada je red na glavnog tužitelja Tužilaštva BiH da postupi u skladu sa zakonima i Ustavom BiH i naredi SIPA-i da uhapsi Dodika i članove Komisije za referendum"- rekao je Bajrović

 

Predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović je u reakciji na zaključke Vijeća za implementaciju mira (PIC) o najavljenom referendumu o Danu Republike Srpske izjavio da je to propast SDA-ove strategije čekanja, te da je vrijeme da sami uzmemo sudbinu u svoje ruke.


"Ovo je propast SDA-ove strategije čekanja. Nade da će nam nepostojeća međunarodna zajednica zaštiti državu su se sada ispostavile potpuno lažnim. Nada nije strategija. Izgubili smo mjesec i po dana zato što je toliko trebalo da se SDA uvjeri da nam će nam stranci zaštititi državu. Ovo je početak raspada dejtonskog poretka i vrijeme da sami uzmemo sudbinu u svoje ruke", rekao je u reakciji na odluku PIC-a Bajrović.

 

"Sada je red na glavnog tužitelja Tužilaštva BiH da postupi u skladu sa zakonima i Ustavom BiH i naredi SIPA-i da uhapsi Dodika i članove Komisije za referendum. SDA očito nije u stanju da izađe na kraj sa ovom krizom sama i ovo jetrenutak da se formira jedinstven front za odbranu suvereniteta i integriteta države koji će činiti svi bez obzira na stranačku i etničku pripadnost i da se upotrijebe svi instrumenti koje država ima na raspolaganju da bi bilo spriječeno održavanje referenduma", rekao je Bajrović.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook