Video / Zatekao prazne urede

Tako se to radi: Vladar Dubaija vidio da šefovi javnih službi u 7:30 nisu na poslu, svima dao otkaze

Hronika30.08.16, 13:31h

Tako se to radi: Vladar Dubaija vidio da šefovi javnih službi u 7:30 nisu na poslu, svima dao otkaze
Šeik Mohamed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kojima želi poslati poruku službenicima da se u radu moraju držati svjetskih standarda, posebno što se tiče tačnosti dolaska na posao

 

Vladar arapskog emirata Dubai nenajavljeno je prošetao uredima javnih službi i u luksuzno opremljenim prostorijama šefova zatekao prazne radne stolove.


Iznenadnu inspekciju šeik Mohamed bin Rašid obavio je u nedjelju rano ujutro (po lokalnom vremenu), ali nedjelja je uobičajeni radni dan u Dubaiju te je šeik očekivao da će u uredima javnih službi ljudi biti na svojim radnim mjestima, prenosi BBC.

 

Ali, kako se vidi na snimci koju je na Twitteru objavila vladina služba za medije, jedina osoba koja se tamo zatekla u 7.30 bio je sam vladar Dubaija, koji tokom svoje iznenadne inspekcije nije mogao vidjeti nijedno lice, osim svog vlastitog na fotografijama koje uramljene vise na zidovima.


Šeik Mohamed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kojima želi poslati poruku službenicima da se u radu moraju držati svjetskih standarda, posebno što se tiče tačnosti dolaska na posao.

 

Vladin ured za medije u Dubaiju nije objavio imena šefova koji nisu bili na poslu dok je šeik šetao njihovim pustim uredima, ali je objavljeno da su zbog ležernog odnosa prema poslu njih čak devetorica dobila momentalni otkaz.


Druga “inspekcija” koju je obavio toga dana prošla je puno uspješnija. Svi službenici zaposleni u imigrantskom uredu međunarodne zračne luke Dubai bili su na poslu, objavila je Al-Arabiya TV.


Iako niko od devetorice šefova nije imenovan, Mona Al Marri, generalnia direktorica Medijskog ureda Dubai, izjavila je za lokalni dnevnik The National da je vladar “sigurno htio poslati poruku”.


“Tačnost počinju na vrhu, a mi nećemo proganjati zaposlenike kada njihovi šefovi nisu tamo”, rekla je.

 

 

محمد بن راشد يقوم بجولة ميدانية تفقدية على الدوائرالحكومية بدبي صباح اليوم #دبي pic.twitter.com/RR9pPqaE7g

— Dubai Media Office (@DXBMediaOffice) August 28, 2016

 

 

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook