Pogled iz susjedstva

Plenković: Referendum je prijetnja cjelovitosti i suverenosti BiH

Front30.08.16, 08:47h

Plenković: Referendum je prijetnja cjelovitosti i suverenosti BiH
Hrvatska će pomno pratiti daljnji razvoj ove situacije i štititi prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, kao i teritorijalnu cjelovitost i funkcionalnost BiH, kazao je Plenković

 

Referendum o obilježavanju dana Republike Srpske prijetnja je cjelovitosti i suverenosti BiH, čemu se najoštrije protivim, izjavio je za današnji Dnevni avaz predsjednik HDZ-a Hrvatske i kandidat za premijera na predstojećim općim izborima u toj zemlji Andrej Plenković.

 

Po njegovim riječima, vodstvo RS nepoštivanjem odluke Ustavnog suda BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma šalje poruku destabilizacije u okolnostima kada EU, ali i međunarodni kreditori očekuju vidljiv napredak od BiH u realizaciji Reformske agende.

 

- Pozivam sve aktere u BiH da rade na smirivanju tenzija i u prvi plan stave interes stabilnosti zemlje te ostvarivanja daljnjeg napretka prema članstvu u EU. Hrvatska će pomno pratiti daljnji razvoj ove situacije i štititi prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, kao i teritorijalnu cjelovitost i funkcionalnost BiH - kazao je Plenković.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook