PREDSJEDNIK SDP-A HRVATSKE GASI VATRU

Zoran Milanović pojasnio: Nisam neprijatelj BiH, napao sam one koji žele otcijepiti pola njenog teritorija

Front28.08.16, 19:35h

Zoran Milanović pojasnio: Nisam neprijatelj BiH, napao sam one koji žele otcijepiti pola njenog teritorija
Rreakcije političara iz BiH nazvao prilikom sa njihovih 16 stotinki slave. Ponovio je kako se smatra prijateljem BiH, te kako je napao one koji je žele podijeliti

 


 

Predsjednik SDP-a Hrvatske i čelnik narodne koalicije danas se ponovno obratio novinarima kako bi reagirao na brojne izjave nakon objave snimke njegovog razgovora sa predstavnicima branitelja.


Ponovio je „termin beogradska čaršija“ i poručio da se to odnosi na „sijače mržnje u bivšem ratu“, a reakcije političara iz BiH nazvao prilikom sa njihovih 16 stotinki slave. Ponovio je kako se smatra prijateljem BiH, te kako je napao one koji je žele podijeliti, javlja Anadolu Agency (AA).


Zoran Milanović ispred sjedišta SDP-a osvrnuo se na brojna pitanja nastala nakon sporne snimke njegova razgovora sa braniteljima.


Progovorio je o odnosima sa srbijanskom Vladom te ponovo upotrijebio termin „beogradska čaršija“.


„Mi smo problem za beogradsku čaršiju, HDZ i Pantovčak nisu. Beogradska čaršija je aktualno vodstvo, to su ljudi koji su bili sijači mržnje u bivšem ratu. U biti podržava čin pravosudne agresije prema Republici Hrvatskoj. Mi od Srbije ne tražimo niti teritorij, niti išta samo da ukinu jedan zakon, i to zakon koji grubo zadire u našu jurisdikciju i suverenitet“, kazao je Milanović.


Smatra kako za takve poteze Srbije „HDZ ima puno razumijevanje iz straha u kojem žive“.

 

(Anadolija/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook