NA GRAFITU PREKREČENA RIJEČ 'NE'

Vandalizam u Sarajevu: 'Budi muško, budi siledžija'!

Hronika28.08.16, 16:25h

Vandalizam u Sarajevu: 'Budi muško, budi siledžija'!
Slogan je ispravljen tako što je "NE" prekrečeno i sada slogan glasi: "Budi muško, budi siledžija" uz dodatne neprikladne poruke koje su ispisane

Aktivisti i članovi Budi muško kluba koji postoji u okviru Asocijacije XY su prije nešto više od mjesec dana na Vilsonovom šetalištu iscrtali grafit posvećen Narandžastom danu – danu borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.


Ipak, ni ovaj grafit sa sloganom "Budi muško, ne budi siledžija", nije izdržao dugo, piše N1.


Slogan je ispravljen tako što je "NE" prekrečeno i sada slogan glasi: "Budi muško, budi siledžija" uz dodatne neprikladne poruke koje su ispisane.


Zasigurno čin vandalizma u samom centru Sarajeva koji ponovo dokazuje da rijetko nešto pozitivno može proći neoštećeno i netaknuto.


"Imali smo edukativno druženje sa svim prolaznicima, posebno sa mladima, fotografisanje u znak podrške borbi protiv nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama", saopćili su ističući poruku za sve: "Reaguj ljudski, progovori, podrži žrtvu, ustani, traži pomoć i odvrati nasilnika", saopćili su članovi ovog udruženja na dan kada je grafit napravljen.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook