Obratite pažnju

Šta odnos muškarca s vlastitom majkom otkriva o njemu?

Lifestyle26.08.16, 13:47h

Šta odnos muškarca s vlastitom majkom otkriva o njemu?
Obratite pažnju na njegov odnos s majkom jer on puno toga otkriva o njemu

 

Povezanost majke i sinova je velika, a s psihološkog stajališta, svaki muškarac koji njeguje dobar odnos s majkom ima puno više razumijevanja prema ženama i bolji je partner. 

Obratite pažnju ako…


1. … ignorira vaše mišljenje na račun njezinog. 'Moja mama to ne radi tako' ili 'moja mama kaže' rečenice su koje ne želi čuti ni jedna žena. One su signal da vaš partner još uvijek ne živi vlastiti život i nije stekao vlastite vrijednosti ili standarde. Jasno mu dajte do znanja da vi stvari radite po svome, a ne onako kako ih radi njegova mama.

 

2. … je ona savršena u njegovim očima. Što god mama kaže ili radi, uvijek je i u svemu bolja od vas i vi se nikada nećete mjeriti s njom. Kada vam muškarac jasno da do znanja da na ovaj način gleda na svoju majku tj. na vas, onda je pravo vrijeme da mu kažete'zbogom'.

 

3. … uvijek traži njezino mišljenje. Odlučnost je jedna od najprivlačnijih kvaliteta na muškarcu. Konzultiranje s majkom oko donošenje svake (pa i one najmanje ili nevažne) odluke jasan je znak da je potpuno nesiguran. Ako sam sebi ne vjeruje dovoljno da donese odluku, kako ćete mu onda vi vjerovati?


4. … je zove svaki dan da bi joj ispričao sve o vašoj vezi. Nema ništa loše u njihovoj komunikaciji, ali vaš partner bi trebao shvatiti da vi neke intimne detalje ipak ne želite dijeliti s njegovom majkom. To, između ostalog, u njoj stvara potrebu da bude uključena u svaki aspekt vašeg odnosa, pogotovo u eventualne prepirke koje biste sami trebali rješavati.

 

5. … misli da mu je mama sluškinja. Redoviti ste gosti kod njegovih roditelja na nedjeljnom ručku, a on se nikada ne ponudi da će joj pomoći na bilo koji način već samo leži na kauču? Ne može sam otići po čašu vode nego traži mamu da to napravi?

 

Sve su ovo znakovi za uzbunu koji pokazuju da pored sebe imate lijenčinu. Za njegovo ponašanje možda je i ona dijelom kriva jer je uvijek sve radila umjesto njega, ali bez obzira na to svaki zreli muškarac trebao bi imati dovoljno poštovanja i biti na usluzi svojoj mami u takvim situacijama.

 

6. … nema poštovanja prema njoj. Bezrazložno je drzak prema njoj i govori joj ružne stvari, čak i kada je u vašem društvu? Najjednostavnije rečeno, u pitanju je bezobrazan muškarac kakvog sigurno ne želite pored sebe jer se isto tako jednog dana može ponašati i prema vama.

 

7. … nije blizak s njom. Zapamtite da često postoje valjani razlozi za udaljavanje majke i sina i da se nekim muškarcima ne može zamjeriti to što nisu bliski sa svojoj majkom. 

 

Međutim, ako je u pitanju 'razmaženko' koji jednostavno nema strpljenja za svoju mamu, onda je situacija drugačija. Ako nema vremena za prvu ženu u svom životu koja ga je voljela, onda mu ni njegova partnerica neće biti prioritet. 

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook