Bosanska humoristička serija kao biser TV sezone

Kreće 'Orient Express' na Pinku Srbije

Mediji26.08.16, 12:20h

Kreće  'Orient Express' na Pinku Srbije
Nova programska šema Pink televizije Srbije, izvještavaji beogradski mediji, obilovaće mnogim novitetima, a biser među njima je i igrana serija "Dobrodošli u Orient Express", koja je rađena u koprodukciji DEPO iz Sarajeva i Pink medijske grupacije. Riječ je o novom projetu Jasmina Durakovića, poznatog kao pokretača neke od najuspješnijih tv projekata posljednih decenija u BiH

 

Serija će u prvoj sezoni imati 24 epizode čije prikazivanje startuje već početkom oktobra. Ovaj sitkom radi se po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih TV projekata u poslednjih 15-ak godina ("Viza za budućnost", "Pozitivna geografija", "Lud zbunjen normalan"), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić.Producent serije je Angelina Albijanić Duraković, dok je izvršni producent Amira Kudumović.

 


Serija se na humorističan način bavi svakodnevicom, a događa se u jednom hotelu u kojem glavni junaci pokušavaju da nađu svoju priču i uspeh u tranzicijskom novom vremenu. Obmane, bogati rođaci, ljubavni trouglovi, pokušaji samoubistva, samo su neki od zapleta ove duhovite savremene priče.

 

 

Serija je okupila atraktivnu glumačku ekipu iz BiH, ali i celog regiona, a među glavnim protogonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina, Armin Omerović, Andrea Aković, Edhem Husić i drugi, dok će se u nastavaku snimanja u njoj pojaviti mnoga poznata imena iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.


Naslovnu numeru otpjevali su u duetu Halid Bešlić i frontmen "Crvene jabuke" Dražen Žerić Žera, dok muziku potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić.


BLIC.RS/DEPO Portal


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook