Gužve na granicama

Bosanci krenuli na more: Evo koliko ćete na Doljanima čekati da izađete iz BiH

Hronika26.08.16, 11:46h

Bosanci krenuli na more: Evo koliko ćete na Doljanima čekati da izađete iz BiH
Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta

 

Povoljni vremenski uslovi i pojačana frekvencija vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.  

 

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvaja se dionica autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), kao i magistralni putevi: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić.  

 

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac). 

 

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine). 

 

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1,5 sat, dok su na prelazima Gabela Polje i Bijača zadržavanja na izlazu do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 

Zbog održavanja priprema i združene pokazne vježbe na području Republike Srbije, danas će od 18 do 19 sati biti obustavljen saobraćaj na srbijanskoj strani Međunarodnog graničnog prelaza Šepak-Trbušnica. Obustave će biti na snazi i sutra (od 10 do 11 i od 18 do 19 sati), kao i u nedjelju, 28. augusta od 08 do 12.30 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook