Predsjednik RS-a u Vlasenici

Dodik: Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija

Front25.08.16, 21:19h

Dodik: Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija
Poručio je onima koji prijete nasiljem, "kao što to ovih dana čini lider SDA Bakir Izetbegović", da RS neće ratovati i neće sukob, ali da će se braniti i da ima čime

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je njegov zadatak da RS bude mirna i stabilna, ističući da je glasanje oružje srpskog naroda u BiH koje je jače od svakog drugog, javlja Srna.

 

- Naše oružje danas je glasanje. Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija. Okupljeni oko političke ideje glasanjem odlučujemo, sve naše bitke dobijamo ili gubimo - rekao je Dodik na konvenciji Opštinskog odbora SNSD-a Vlasenica, na kojoj je predstavljena lista kandidata ove stranke za predstojeće lokalne izbore.


Poručio je onima koji prijete nasiljem, "kao što to ovih dana čini lider SDA Bakir Izetbegović", da RS neće ratovati i neće sukob, ali da će se braniti i da ima čime.

 

- Ja ne dam dostojanstvo RS i ovog naroda! Nisam avanturista koji bi vas uvukao u bilo kakakv sukob. Nama sukob ne treba. Ako se sada ne suprotstavimo i zaustavimo ovu priču o Danu RS, za godinu dana će Izetbegović tražiti da se ukine i naziv Republika Srpska i Ustavni sud BiH sa tri stranca i dva muslimana donijeće odluku da se ukida Dan Republike. Zato, ne damo i ne možemo da damo - poručio je Dodik, prenosi Srna.

 

Naglasio je da je politika SNSD-a očuvanje srpske kulture, pisma, jezika i pravoslavne vjere, dodajući da se ova stranka bavi politikom, a ne strančarenjem i da nije spremna da, zbog malog šićara, proda svoja uvjerenja.

 

Dodik je naveo je da podržava kandidata SNSD-a za načelnika Opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića, ističući da treba podržati ljude koji se bave privatnim biznisom, prenosi Srna.

 

- Dosta je više tog primitivizma u kojem su oni koji zapošljavaju lopovi, tajkuni i kriminalci. Nisu, oni nam trebaju. Hoćete li strancima da dajemo fabrike i da ih za dvije godine, ako nema profita, pokupe i odu. Trebaju nam ljudi koji su ovdje rođeni, koji ovdje imaju školske drugove, porodice, kumove. Oni će se uvijek pokrenuti i biti odgovorniji prema zajednici, nego stranac koji samo gleda na kompjuteru kakav je profit - poručio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook