Koordinacija boračkih udruženja Općine Novi Grad

Tužilaštvo treba obavijestiti javnost dokle se došlo s istragom ubistva Adnana Salčina

Hronika25.08.16, 21:02h

Tužilaštvo treba obavijestiti javnost dokle se došlo s istragom ubistva Adnana Salčina
Zahtijevamo od nadležnog Tužilaštva da nas i javnost obavijesti dokle se došlo s istragom u spomenutom slučaju, s obzirom da se ubistvo desilo prije 17 mjeseci, od kada je javnost uskraćena za više informacija o navedenom događaju

 

Koordinacija boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo je prema Tužilaštvu Kantona Sarajevo i relevantnim institucijama uputila inicijativu za rasvjetljavanje ubistva Adnana Salčina, sina rahmetli Ramiza Salčina.

 

Inicijativa je pokrenuta uoči obilježavanja godišnjice pogibije legendarnog komandanta Teritorijalne odbrane Općine Novi Grad Sarajevo - Ramiza Salčina, brigadira Armije BiH i nosioca najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" i Ordena zlatnog grba s mačevima.

 

U otvorenom pismu se dalje obrazlaže da, s obzirom da se 2. marta 2016. godine navršilo godinu dana od ubistva Adnana Salčina, sina ratnog heroja Ramiza Salčina, te da njegov ubica još uvijek nije priveden pred lice pravde, Koordinacija boračkih udruženja zatražila je od Tužilaštva KS da se o ovom slučaju oglasi prema javnosti.

 

- Zahtijevamo od nadležnog Tužilaštva da nas i javnost obavijesti dokle se došlo s istragom u spomenutom slučaju, s obzirom da se ubistvo desilo prije 17 mjeseci, od kada je javnost uskraćena za više informacija o navedenom događaju - naglašeno je u otvorenom pismu.

 

Podsjećaju da se ubistvo Salčina dogodilo 2. marta 2015. godine na raskrsnici ulica X transferzala i Hermana Gmeinera oko 16 sati, kada je ubica u njega ispalio dva metka, a od čijih je posljedica ranjavanja preminuo na licu mjesta.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook