Antiteroristička vježba MUP-a RS i Republike Srbije

Građani uznemireni: Danas na ulicama RS vojna vozila i transporteri

Hronika25.08.16, 19:35h

Građani uznemireni: Danas na ulicama RS vojna vozila i transporteri
Pored auta je prošlo četiri vojna džipa i oko šest vojnih transportera sa cijevima spremnim za dejstvovanje jer se na mitraljezima nalazio po jedan vojnik

 

Povodom održavanja antiterorističke vježbe ''Drina 2016'', koju će 28. augusta realizirati pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Republike Srbije u Loznici (Republika Srbija), iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina obavještavaju građane da će 26., 27. i 28. augusta na lokaciji Granični prelaz Šepak–Loznica, zbog uvježbavanja i izvođenja navedene vježbe, biti korištena manevarska municija i pirotehnička sredstva, javlja Fena.

 

Navode da nema razloga da vježba kod građana izazove uznemirenje te osjećaj straha i nesigurnosti.

 

Također, zbog realizacije same vježbe u periodu od 26.do 28. augusta, vodostaj rijeke Drine će biti podignut oko jedan metar te upozoravaju građane, kupače, ribare, izletnike i ostale  na pojačanu opreznost.


Također, u naredna tri dana privremeno će biti obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Šepak–Trbušnica, na strani Srbije, saopštila je Granična policija BiH.

 

U cilju izbjegavanja bespotrebnih zadržavanja apelira se na građane da u namjeravanom prelasku državne granice, sutra, 26.8.2016. od 10 do 11 i od 18 do 19 sati, u subotu, 27.8.2016. od 10 do 11 i od 18 do 19 sati te u nedjelju, 28.8.2016. godine od 8 do 12.30 sati, ne koriste Međunarodni granični prijelaz Šepak - Trbušnica.



Alternativni granični prijelazi su MGP Karakaj - Mali Zvornik, MGP Pavlovića Most - Badovinci i MGP Rača - Sremska Rača, priopćili su iz Granične policije BiH.     

 

Ipak, da su mještani uznemireni potvrđuje i vijest jednog bh. građanina koji je danas na putu prema Brčkom u mjestu Lončari susreo kolonu vojne mašinerije, prenosi portal Bhmagazin.org.


Prema njegovim informacijama, pored auta mu je prošlo četiri vojna džipa i oko šest vojnih transportera sa cijevima spremnim za dejstvovanje jer se na mitraljezima nalazio po jedan vojnik.


Iako je riječ samo o antiterorističkoj vježbi, sigurno da ove fotografije mogu izazvati razne vrste političkih spekulacija u vezi uzavrele atmosfere u vezi najavljenog referenduma u RS-u.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook