Lider srpskih radikala poručio

Vojislav Šešelj: Hrvati ako hoće, neka me hapse ali tog suđenja nikad neće biti...

Front25.08.16, 14:32h

Vojislav Šešelj: Hrvati ako hoće, neka me hapse ali tog suđenja nikad neće biti...
"Da me uhapse, drže beskrajno, spremaju suđenje protiv mene koje nikad neće početi, sve je to moguće, ali šta to mene briga? Tko tu gubi? Gubi Hrvatska nazovi država, a ne ja", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, javio je Tanjug

 

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas kako postoji mogućnost da bude uhićen u Hrvatskoj, ali da ga "baš briga", dodajući da je u Haagu dokazano da nema njegove krivice za zločine u Hrvatskoj za koje je bio optužen.

 

"Da me uhapse, drže beskrajno, spremaju suđenje protiv mene koje nikad neće početi, sve je to moguće, ali šta to mene briga? Tko tu gubi? Gubi Hrvatska nazovi država, a ne ja", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, javio je Tanjug.

 

Upitan postoji li možda optužnica protiv njega u Hrvatskoj, Šešelj je rekao da je postojala kolektivna optužnica na kojoj su se, pored njega, našli generali Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Aleksandar Vasiljević.

 

Ali to je optužnica, kako je rekao, za sve za što mu je suđeno i u Haagu, a riječ je o dvije lokacije, u istočnoj Slavoniji - Vukovaru i Ovčari i o zapadnoj Slavoniji.

 

"Zapadna Slavonija je otpala, tužiteljstvo je još u toku procesa odustalo, ostali su Vukovar i Ovčara, kao glavna. Dakle ne postoji mogućnost da mi sude za to, a u Haagu se dokazalo da nemam krivicu, 12 godina su tražili uz veliku hrvatsku pomoć, ali nisu našli ništa", rekao je Šešelj.

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook