FHZ BiH

Vrijeme danas: U BiH sunčano uz umjerenu oblačnost, temperature do 26 stepeni

Hronika25.08.16, 08:59h

Vrijeme danas: U BiH sunčano uz umjerenu oblačnost, temperature do 26 stepeni
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stupnja.

 

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 26 stupnjeva.

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo, Jajce, Kupres i Tuzla 14, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 15, Bihać, Sarajevo, Sokolac i Zvornik 16, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Goražde i Gradačac 17, Bijeljina 18, Livno 20, Neum i Trebinje 23, Stolac 24 i Mostar 25 stupnjeva.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook