Sada može gdje hoće

Šešelj dobio diplomatski pasoš: Uskoro dolazim u Zagreb!

Front23.08.16, 17:51h

Šešelj dobio diplomatski pasoš: Uskoro dolazim u Zagreb!
Pravo na diplomatski pasoš, kako su objavili mediji u Beogradu, temeljem Uredbe o izdavanju diplomatskih i službenih putovnica, imaju predsjednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsjednici Vlade, ministri, predsjednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije

 

Predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u srbijanskom parlamentu Vojislav Šešelj pohvalio se na društvenim mrežama da je dobio diplomatski pasoš i najavio da "uskoro dolazi u Zagreb".

 

"Nadam se da mi kao uglednom srpskom diplomatu hrvatske vlasti neće praviti nikave smetnje", objavio je Šešelj na svom Twitter profilu.

 

Na Twitteru se pojavila i navodna fotografija Šešeljevog pasoša, ali srbijansko ministarstvo vanjskih poslova do sada nije potvrdilo je li vođi SRS-a zaista izdan diplomatski pasoš.

 

Na objavljenoj fotografiji datum izdavanja putovnice je 22. august 2016., s rokom važnosti do 22. august 2021. godine.

 

vojislav-seselj-diplomatski-pasos

 

Navedena je dužnost "narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije", a izdavatelj je "Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije".

 

Pravo na diplomatski pasoš, kako su objavili mediji u Beogradu, temeljem Uredbe o izdavanju diplomatskih i službenih putovnica, imaju predsjednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsjednici Vlade, ministri, predsjednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije. Diplomatska putna isprava izdaje se i zaposlenicima u Ministarstvu vanjskih poslova, sukladno propisima tog ministarstva.

 

Radi obavljanja povjerene misije u inozemstvu, kako s navodi, na obrazloženi prijedlog, diplomatski se pasoš može izdati zastupniku u Skupštini Srbije, tužitelju za ratne zločine Srbije, predsjednicima skupština i izvršnih vijeća autonomnih pokrajina, te šefovima civilne i vojne službe sigurnosti.

 

Diplomatski pasoši Srbije mogu, kako se dalje navodi, imati i ambasadori dobre volje Srbije i ambasadori dobre volje u međunarodnim humanitarnim, sportskim, kulturnim ili drugim organizacijama.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook