Nakon današnjeg sastanka

Šta su danas dogovorili lideri stranaka?: Čović tvrdi: U lice smo rekli jedan drugom sve...

Front23.08.16, 13:36h

Šta su danas dogovorili lideri stranaka?: Čović tvrdi: U lice smo rekli jedan drugom sve...
- Dogovorili smo se da napravimo sastanak koji će trajati pet šest sati. Imat ćemo četiri, pet podsastanaka na jednom veoma dugom sastanku iduće sedmice. Atmosfera je dobra, mislim da smo svi jako svjesni potrebe, odnosno obaveze da se prevaziđu neki nesporazumi, kazao je Izetbegović

 

Lideri stranaka SDA, SBB-a i HDZ-a, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović, održali su sastanak u Predsjedništvu BiH i razgovarali aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i svim otvorenim pitanjima među koalicionim partnerima, prenosi N1.

 

Kako je kazao Radončić, današnji sastanak je protekao u konstruktivoj i dobronamjernoj atmosferi.

 

"Ne postoje animoziteti, postoje problemi koji se trebaju raspraviti kroz razgovore. Dođe vrijeme kada neke unutarnje stvari treba pospremiti", kazao je Radončić. On je dodao da će svu energiju okrenuti ka zapošljavanju, izgradnji i svemu onome što su obećali građanima.

 

Bakir Izetbegović je kazao da postoji nesporazum da neka od tri strane radi nešto na štetu druge ili treće strane.

 

"Dogovorili smo se da napravimo sastanak koji će trajati pet šest sati. Imat ćemo četiri, pet podsastanaka na jednom veoma dugom sastanku iduće sedmice. Atmosfera je dobra, mislim da smo svi jako svjesni potrebe, odnosno obaveze da se prevaziđu neki nesporazumi", kazao je Izetbegović.

 

On je dodao da koalicija na federalnom nivou koju čine SDA-SBB-HDZ dobro funkcioniše uz pojedine krize i probleme. On je izrazio ubjeđenje da tih kriza i problema neće biti u budućnosti.

 

Čović je kazao da je za njega nezamislivo imati političko partnerstvo gdje se partneri ne sastanu. 

 

"U lice smo rekli jedan drugom sve. U narednih četiri, pet dana napravit ćemo seriju sastanaka da se prije svega uvažavamo. Prevažno je ubrzano organizirati sastanke po resorima. Mislim da kroz jedan dugi sastanak u jednom ili dva sastanka možemo pokrenuti sve procese u BiH", kazao je Čović.

 

On je izrazio uvjerenje da je, kako je kazao, naš put put strateškog partnerstva.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook