ŽESTOKE REAKCIJE IZ SRBIJE

Vulin nakon požara u pravoslavnoj crkvi u Sarajevu: Ovo je dokaz da u tom gradu ne žele više nijednog Srbina!

Front22.08.16, 10:11h

Vulin nakon požara u pravoslavnoj crkvi u Sarajevu: Ovo je dokaz da u tom gradu ne žele više nijednog Srbina!
- Onaj ko je ovo uradio, veliki je neprijatelj srpskog naroda, ali i bilo kog drugog naroda. Ne smijemo dozvoliti da takvi pobijede, da nasilje i mržnja pobijedi, rekao je Vulin

 

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin najoštrije je osudio pokušaj paljenja pravoslavne crkve u Sarajevu i apelovao na vlast u BiH da brzo pronađe krivce i kazni ih.


"Zapaliti bilo koji verski objekat je strašno, a zapaliti pravoslavnu crkvu u gradu u kom jedva da je preostalo nešto Srba nakon rata, govori da ne želite da vidite nijednog Srbina više.  Apelujem na političare u BiH, na njihovu vlast, na pravosudne organe, policiju, međunarodnu zajednicu, koja ima veliki uticaj u BiH, da brzo pronađe ko je ovo uradio i da brzo i primerno bude kažnjen”, rekao je Vulin novinarima.


Prema njegovim riječima, pošto organi BiH nisu pronašli onog ko je prije godinu dana pokušao da ubije Aleksandra Vučića, sada je neko razumio poruku da je svaki napad na Srbe, njihovo nasljeđe, kulturu, “zapravo nekažnjen, skoro poželjan”.


"Onaj ko je ovo uradio, veliki je neprijatelj srpskog naroda, ali i bilo kog drugog naroda. Ne smijemo dozvoliti da takvi pobijede, da nasilje i mržnja pobijedi”, rekao je Vulin.


On je zamolio Srbe u BiH, u Republici Srpskoj, u gradu Sarajevu, da budu mirni, da ne dozvole da ih taj incident na bilo koji način isprovocira, da ne urade bilo šta što bi moglo o srpskom narodu da govori loše.


"Srbi, molim vas, da budete mirni i da razumijete da nema većeg interesa ni za Srbe gdje god živjeli, ni za Srbiju, ni za Republiku Srpsku, od mira i stabilnosti, a tražim od bosanskih organa vlasti da pod hitno nađu ko je ovo uradio i naravno da ne zaboravljam da pitam ko je pokušao da ubije našeg premijera prije godinu dana”, rekao je ministar.


U Sarajevu je juče u Hramu Preobraženja Gospodnjeg izbio požar koji je brzo ugašen i na sreću nije bilo povrijeđenih.

 

(Nezavisne.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook