FOTO/ SAMO U BIH

Par u Derventi organizovao vlastitu sahranu: Vidjeli smo ko bi nam došao na ispraćaj, sredili grobnicu, počastili...

Nedjeljni magazin21.08.16, 12:34h

Par u Derventi organizovao vlastitu sahranu: Vidjeli smo ko bi nam došao na ispraćaj, sredili grobnicu, počastili...
Priredili su bogatu trpezu, bilo je svega u izobilju a Dragan i Dragica, sa crnom kravatom i ružom na kragni, presjekli su torte i podijelili gostima


Dragica Marić (65) i njen tri godine mlađi suprug Dragan, iz sela Pojezina u opštini Derventa, organizovali su jučer vlastitu „sahranu“.


Na ručak u znak oproštaja od života pozvali su rodbinu, prijatelje i novinare, piše Euroblic.


Ovi posljednji su im, kako kažu domaćini, i najdraži jer su se odazvali u velikom broju na pozivnice koje je Dragan podelio redakcijama još prije tri mjeseca, piše Blic.


– Nas dvoje upoznali smo se u Klubu usamljenih u Novom Sadu. On je prije toga imao dva neuspješna braka, a moj prvi suprug je umro. Zavoljeli smo se na prvi pogled a kada smo dobili penziju ovdje smo došli prije 16 godina i lijepo nam je, volimo se, mazimo i pazimo – ispričala je Dragica pokazujući zid uspomena na kojem su slike Draganovih bivših žena, njihova zajednička, posteri FK „Partizan“ i Titova slika.


Na groblju, gde je Dragan održao oproštajni govor od života, pokazao je na uklesan grb crno-belog tima, koji mu je u srcu.


- Imao sam na jednom i drugom svijetu dvije velike ljubavi; to su moja Dragica i FK „Partizan“. Na ovaj oproštajni čin odlučili smo se iz razumljivih razloga. Nemamo djece, a ne želimo nikoga da tjeramo na trošak kada zauvijek sklopimo oči. Sve smo uradili, uredili grobnicu i spomenik, vidjeli ko bi nam došao na ispraćaj, počastili goste i oprostili se od njih bez suza – objasnio je Dragan u svom govoru na groblju u Pojezini rekavši da je od danas, po tom pitanju, za njih sve ostalo čista formalnost.


Oni su priredili bogatu trpezu, bilo je svega u izobilju a Dragan i Dragica, sa crnom kravatom i ružom na kragni, presjekli su torte i podijelili gostima.


Na kraju su se poljubili i zakleli na vernost i na „onom svijetu“, bez obzira što Dragica baš i ne vjeruje Draganu po tom pitanju, samo 'ukoliko bi mu se ukazala prilika'.

 

(blic.rs/FOTO: RAS Srbija/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook