najbolja zabava u gradu

Sarajevsko After Film: Koncerti Basheskia & Edward EQ i Skroz

Zabava15.08.16, 15:48h

Sarajevsko After Film: Koncerti Basheskia & Edward EQ i Skroz
Basheskia je 2012. godine objavio svoj drugi album"Can I Play WIth Your Memories?", a ovaj put s njime kao ravnopravni član sudjelovao je i Edward EQ

 

Sarajevsko After Film, serija koncerata čiji je pokrovitelj Sarajevska pivara, nastavlja se nastupom  Basheskia & Edward EQ, u utorak, 16. augusta.  Nedim Zlatar, Basheskia, karijeru započinje kao tinejdžer svirajući u grupama Lezi majmune, Don Guido i misionari, Protest, Albedo, Sikter...

 

Projekat Basheskia nastao je 2000. godine, a od međunarodnih nastupa izdvaja se učešće na Arboresence Festivalu u francuskom Aix-en-Provenceu, septembra 2005. godine, kada se francuskoj publici Basheskia predstavio zajedno sa Edwardom EQ.

 

Basheskia je 2012. godine objavio svoj drugi album"Can I Play WIth Your Memories?", a ovaj put s njime kao ravnopravni član sudjelovao je i Edward EQ.  

 

U proteklih nekoliko godina Basheskia & Edward EQ su izdali nekoliko singlova i radili muziku za filmove i teatarske predstave.



U srijedu, 17. augusta, Sarajevsko After Film će ugostiti grupu Skroz, koja je nastala u Sarajevu 1996. godine, a čine je Adnan Šaran (vokal, autor, tekstopisac), Dejan Ostojić (bas gitara), Nedžad Mulaomerović (bubnjevi), Elvir Salčinović (gitara) i Nino Škiljić (klavijature).

 

Bh. publici prvi put su se predstavili sa pjesmom "Sve sam jači" (1999.), a iskorak na regionalno tržište ostvarili su 2005. sa pjesmom "Srušio sam stan". 


Objavili su tri albuma – Skroz, Savršeni Organizam i Regija te pet samostalnih singlova - Afganistan, Igraj Bosno, Amerikanac, Raj  te Vila.

 

Tokom višegodišnjeg djelovanja održali su mnogo koncerata na prostoru bivše Jugoslavije te uspješno sarađuju sa Dinom Šaranom, Sejom Sexonom, Elvisom J Kurtovichem, Edom Maajkom, Srđanom Todorovićem i Branislavom Trifunovićem.

 

Skroz trenutno radi na pripremi četvrtog albuma. Koncerti počinju u 23:45, a ulaznice koje koštaju 5 KM i uključuju konzumaciju do 4 KM, mogu se kupiti na ulazu u Dom mladih.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook