bitan detalj na vašem licu

Dame, u modi su deblje i prirodne obrve, a evo i tretmana za njihovo njegovanje

ŽENA iN14.08.16, 21:31h

Dame, u modi su deblje i prirodne obrve, a evo i tretmana za njihovo njegovanje
Čak i ako vam nije potrebno da podebljate obrve ovi tretmani su vrlo korisni, jer svi ih moramo s vremena na vrijeme njegovati. Sa njima radite detoks folikula dlake i eliminišete toksine iz kože

 

Godinama obrve se prorjeđuju, a i mnoge žene su sklone da ih istanje i previše. U modi su prirodne i deblje obrve.

 

Naučite kako da ih regenerišete i podebljate na jednostavne načine. Obrve mogu da promijene kompletan izgled vašeg lica. Ponekad nismo ni svjesni koliko su važne. Neke stvari ne možemo popraviti šminkom koliko se god trudili.


Korisni tretmani

 

Čak i ako vam nije potrebno da podebljate obrve ovi tretmani su vrlo korisni, jer svi ih moramo s vremena na vrijeme njegovati. Sa njima radite detoks folikula dlake i eliminišete toksine iz kože. Uz to jačate dlaku i radite nježan piling. Ne treba vam mnogo vremena za ove tretmane, a vaše obrve će vam biti zahvalne.

 

Ali, ako su vam obrve pretanke (čupali ste ih pretjerano i oblikovali pretanko) ili su godine učinile svoje, pa su obrve prorijeđene spas potražite u prirodnim tretmanima. Naučite kako da ih regenerišete, kako da ih učinite gušćima i onda se bacite na oblikovanje.

 

oci-obrve


Zeleni čaj

 

Za regeneraciju obrva odličan je zeleni čaj. Uspite 1 kašiku listova zelenog čaja u šolju vode i kuhajte zajedno 15 minuta. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da se ohladi. Natopite kuglicu vate ili štapić za uši u ovaj čaj i sa tim prelazite preko obrva u smjeru rasta nekoliko puta. Ne ispirajte. Ostavite da se prirodno osuši. Na ovaj način stimulišete folikule dlake i jačate korijen. Ali, imajte na umu da će za rezultate trebati čekati dva do tri mjeseca. Ali, budite uporni.

 

Prirodna ulja

 

Za regeneraciju kose najbolja su ulja badema, maslina i ricinusa. Isto važi i za obrve. Ova ulja njeguju dlaku i jačaju njen korijen. Prodiru u kožu, jačaju dlaku iznutra, sa mjesta rasta. Koristite jedno od ovih ulja. Nanosite ih češljem za obrve svaku večer pred spavanje. Ujutro operite, uklonite sa lica. Ovaj tretman se preporučuje svima koji žele da održe obrve jakima i spriječe opadanje dlaka.


Limunova kora

 

Pomiješajte dvije kašike limunove narendane korice sa 1 kašičicom maslinovog ulja i ostavite da odstoji pet dana. Kada mješavina bude spremna, malu količinu nanesite na obrve četkicom ili prstima. Ostavite da djeluje nekoliko sati, pa onda operite mlakom vodom. Ponavljajte svaki dan nekoliko sedmica i primijetićete promjenu.

 

Završite dnevno nanošenje šminke s češljanjem obrva, biće dovoljno da dva, tri puta prođete četkicom po njima. Umjesto četkice za obrve možete se poslužiti iskorištenom četkicom maskare, ali je prije dobro očistite.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook