FOTO/ MISS BIH ZA MISS SVIJETA

Pogledajte najljepše djevojke u Federaciji BiH, a prva među njima je Lejla Šećerbegović iz Tuzle

Lifestyle09.08.16, 12:17h

Pogledajte najljepše djevojke u Federaciji BiH, a prva među njima je Lejla Šećerbegović iz Tuzle
Indira Muminović iz Živinica dobila je najveći broj telefonskih glasova publike, te je ponijela titulu Miss televotinga. A posebni razlog za slavlje je imala Lejla Šećerbegović iz Tuzle koja je ove godine po ocjeni žirija proglašena za Miss Federacije

 

Prepuni Bosanski kulturni centar i grad Tuzla bili su središte ljepote i mladosti 7. augusta, a povod tome je bio Izbor za Miss Federacije BiH 2016. godine. U natjecanju je učestvovala 21 djevojka, a u završni finalni izbor Miss BiH plasirale su se:


Belma Bajrić, Almedina Jašarević, Dina Kahrimanović, Sedina Batalević, Asja Dervišević, Sabrina Tanjić, Nerma Juko, Maida Čelebić, Indira Muminović, Lejla Šećerbegović, Irena Dujmenović i Lejla Rodić.


Sve djevojke su se predstavile u četiri izlaska i to u odjeći partnera izbora „Zada pharmaceuticals“ pri izlazu „moj džins stajling“ te u odjeći renomirane BH modne konfekcije „KULA“ iz Gradačca. Na kraju su djevojke zablistale u glamuroznim haljinama modnog studija „JUST J“ iz Brčkog te modnog salona „Jelena shop“ iz Banjaluke.


Moto samog izbora bio je „Bolje obrazovanje, bolja BiH“, a sve u saradnji sa Evropskim univerziteom Brčko distrikt i Kallos u Tuzli.


Posebnu atmosferu u programu su napravili i muzički gosti sa bh. estrade Merima Džafić i Neno Murić. Voditelj programa bio je Zlatan Jovanović.


Indira Muminović iz Živinica dobila je najveći broj telefonskih glasova publike, te je ponijela titulu Miss televotinga.


A posebni razlog za slavlje je imala Lejla Šećerbegović iz Tuzle koja je ove godine po ocjeni žirija proglašena za Miss Federacije.

 

miss-federacije-2016-7


Izbor Miss Federacije BiH 2016 održava se u sklopu kvalifikacija za finalni državni izbor Miss BiH za najprestižniji izbor ljepote za „Miss Svijeta“ koji se ove godine održava u Sjedinjenim američkim državama i to Washingtonu u decembru ove godine.


Izbor za Miss svijeta održava se već 66 godina i kao takav je najgledaniji tv program na svijetu koji prati oko tri milijarde gledalaca.


Veliko Finale Miss Bosne i Hercegovine 2016 održaće se krajem septembra ove godine.

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook