DOK SE PREDIZBORNA OBEĆANJA ŠALJU NA SVE STRANE

Ko će srušiti kuću strave i užasa u centru Sarajeva?!?

Hronika07.08.16, 12:37h

Ko će srušiti kuću strave i užasa u centru Sarajeva?!?
Rješenje za rušenje kuće izdato je 2012., ali općinska administracija, uljuljkana u vlastitom komforu i neradu, ne poduzima ništa da stvarno riješi ovaj gorući problem. Zato građani ove ulice Hadžisulejmanove i mjesne zajednice Mejtaš-Bjelave poručuju trenutnoj adminstraciji općine Centar, ali i budućim kandidatima za načelnika i općinsko vijeće, nećemo glasati ni za koga od vas dok ne riješite pitanje ove kuće strave i užasa

 

I dok ovdašnji  političari već uveliko obilaze građane po sarajevskim kućama i neboderima, mjesnim zajednicama i džematima/crkvama, obećavaju bolji život lokalne zajednice, sređivanja ulica i prigradskih naselja; ukratko, obećavajući, kako kaže jedan ogorčeni građanin koji stanuje u neposrednoj blizini ove ruševine, „i avione i kamione“, dotle u stvarnom životu sami građani nemoćno šire ruke i bezuspješno pišu lokalnoj administraciji da rješava tekuće probleme oko njih. Slikovit primjer takve prakse možete pogledati u našoj galeriji;  radi se ruševini u ulici Hadži Sulejmana 40 (Općina Centar, Mejtaš).

 

Već godinama ova zgrada potpuna je ruševina u kojoj se skupljaju lokalni narkomani, psi i zmije, prijeteći da se sruši na okolne kuće i zgrade, ali općina ne čini ništa da riješi ovaj problem. Rješenje za rušenje je izdato davne 2012., predstavnici mjesne zajednice i okolnih stanari stalno šalju zahtjeve i urgencije da se ruševina ukloni, ali administracija i nadležne službe u općini Centar još uvijek, uljuljkani u vlastitom komforu i neradu, drijemaju i ne rade ništa po pitanju rješavanja ovoga gorućeg problema. Na upite građana uvijek šalju isti odgovor - upoznati smo sa problemom.

 

rusevina8

 

Zato građani poručuju trenutnoj adminstraciji općine ali i budućim kandidatima za načelnika i općinsko vijeće – nećemo glasati ni za koga od vas dok ne riješite pitanje kuće strave i užasa u našem sokaku.

 

DEPO Portal/BLIN Magazin


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook