Foto / Dostojanstvena i u porazu

On je nju prevario, ona mu nije ostala dužna: 22 godine kasnije, i dalje se priča o osveti Lady Di

ŽENA iN04.08.16, 11:37h

On je nju prevario, ona mu nije ostala dužna: 22 godine kasnije, i dalje se priča o osveti Lady Di
Dajana i Čarls su u tom trenutku još uvijek bili u braku, iako su živjeli odvojeno nekoliko godina

 

Nakon što se u javnosti pročulo da princ Čarls vara svoju suprugu s Kamilom Parker, Ledi Di nije dozvolila da je svijet sažaljeva.

 

Princeza Dajana bila je poznata kao ikona stila, a o njenim slavnim izborima za protokolarna događanja i danas se priča u superlativima. “Osvetnička” haljina grčke dizajnerke Kristine Stambolijan jedna je od takvih legendarnih modnih komada…

 

Grčka dizajnerka Kristina Stambolijan ušla je istoriju 1994, nakon što je princeza Dajana ponijela njenu haljinu. Ne bi to bilo ništa posebno ni drugačije da to nije bio dan kada je princ Čarls javno priznao da ju je varao i da održava vezu s Kamilom Parker Bouls.


 
Dajana i Čarls su u tom trenutku još uvijek bili u braku, iako su živjeli odvojeno nekoliko godina. Lijepa princeza istoga dana je trebalo da se pojavi na ljetnjoj zabavi Serpentinske galerije pri Kensingtonskoj palati u središnjem Londonu.

 

lady-di-crna-haljina

 

Iako je prvo planirala da nosi elegantan model s potpisom Valentina, u posljednjem momentu odlučila je da obuče crnu svilenu haljinu do iznad koljena, koja je istakla njenu figuru, a poseban naglasak stavila na vitke noge u crnim najlonkama i crnim štiklama.

 

No toga dana je Ledi Di željela da izgleda kao milion dolara. I uspjela je.

 
Ne treba ni spomnuti da niko nije saželjevao lijepu Dajanu kada su je vidjeli u odvažnoj kreaciji grčke dizajnerke koju su mediji prozvali "osvetnička" haljina (eng. Revenge Dress).

 

Nakon smrti princeze prodata je na aukciji škotskom kolekcionaru Grejemu Mekenziju, dok je novac iskorišćen za nekoliko dječjih dobrotvornih organizacija koje je Dajana podržavala.

 

(Story.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook