ususret festivalu

Purivatra: Ove godine na SFF-u 222 filma iz 61 zemlje

Mediji01.08.16, 14:17h

Purivatra: Ove godine na SFF-u 222 filma iz 61 zemlje
Predstavljen je i program koji će se održavati u sklopu Ljetnog kina SFF-a, poznatog kao "Metalac"

 

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu bit će prikazana ukupno 222 filma iz 61 zemlje. Podijeljeni su u 18 različitih programa, prikazivat će se na sedam lokacija, a trajanje svih filmova je oko 200 sati, rekao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra na danas održanoj pres-konferenciji.

 

Predstavljen je i program koji će se održavati u sklopu Ljetnog kina SFF-a, poznatog kao "Metalac".

 

Purivatra je naglasio da je ovogodišnja selekcija fatastična te da će biti svjetskih, regionalnih i međunarodnih premijera.

 

- U pitanju su značajni filmovi koji na svoj način govore o vremenu u kojem živimo, o tome gdje je danas svjetska filmska produkcija, ali i svijet danas. U sklopu Ljetnog kina bit će prikazani filmovi iz različitih dijelova svijeta, gledat ćemo komedije, akcije, drame... - rekao je Purivatra.

 

Prvu noć SFF-a, 12. augusta u Ljetnom kinu, bit će prikazan film iznenađenja.

 

Purivatra je rekao da je u pitanju jedini od 222 filma koji neće biti najavljen, te da je to film koji će izazvati veliku pažnju.

 

Osim filma iznenađenja na program ljetnog kina su i filmovi: "Neslavno slavna Florence", "Ljubav i prijateljstvo", "Julieta", "Ja, Daniel Blake", "Kapetan fantastični", "Dobra žena", Zavjera vjere".

Program Ljetnog kina zatvara francuski film "Tour de France" režisera Rachida Djaïdanija.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook