NAKON IZJAVA O DIPLOMATSKOM SKANDALU

Komšić: Ništa loše Izetbegović nije učinio u Novom Pazaru, a Vulin i srbijanski ministri samo glume opasne jastrebove!

Front30.07.16, 14:48h

Komšić: Ništa loše Izetbegović nije učinio u Novom Pazaru, a Vulin i srbijanski ministri samo glume opasne jastrebove!
Komšić kaže da u takvim izjavama nije bilo elemenata za bilo kakvo narušavanje odnosa dvije države

 

Predsjednik Demokratske fronte i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da Bakir Izetbegović nije učinio ništa loše i da nije bilo razloga za reakcije u Srbiji nakon njegovih jučerašnjih izjava.


Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva jučer je u Novom Pazaru s ovim gradom uporedio Banjaluku, što je izazvalo brojne reakcije političara u Srbiji.


Komšić kaže da u takvim izjavama nije bilo elemenata za bilo kakvo narušavanje odnosa dvije države.


- Mislim da Bakir Izetbegović nije uradio ništa loše niti je uradio bilo šta što bi moglo remetiti odnose dvije zemlje. Sasvim je druga stvar što Aleksandar Vulin, ali i pojedini ministri koriste svaku priliku ma kako besmislena bila, da glume opasne jastrebove, rekao je Komšić za N1.


Delegacija iz Sarajeva jučer posjetila Gradsku upravu Novog Pazara i razgovarala s predstavnicima lokalne samouprave. Tokom tog susreta je istaknuto da su tradicionalno jake veze i jaka saradnja Sandžaka i Bosne i Hercegovine i biće jače uspostavljanjem ekonomske saradnje.


Kako je saopšteno iz novopazarske Gradske uprave, Izetbegović je pri susretu s gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima istakao da konkretiziranje veza na ekonomskom planu predstavlja zajedničku dobrobit, prenosi N1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook