NASTAVLJA SE VARLJIVO LJETO

Za vikend pakleno vruće u cijeloj BiH, ali od ponedjeljka temperature padaju, a munje ponovo sijevaju

Hronika30.07.16, 10:46h

Za vikend pakleno vruće u cijeloj BiH, ali od ponedjeljka temperature padaju, a munje ponovo sijevaju
U BiH u ponedjeljak, 1. augusta, bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, gradom i padom temperature

 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano i vruće. Poslijepodne, ponegdje u višim područjima jugoistočne i centralne Bosne, su mogući rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 31 do 37 stepeni. 

 

U BiH u ponedjeljak, 1. augusta, bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, gradom i padom temperature, očekuje se u većem dijelu Bosne. Na jugu Hercegovine bit će uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 26 do 32, na jugu od 31 do 36 stepeni. 

 

U BiH u utorak, 2. augusta, jutro u Bosni bit će umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Poslijepodne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 30 do 34 stepena. 

 

U većem dijelu BiH u srijedu, 3. augusta, bit će pretežno sunčano. U jutarnjim satima u dijelovima centralne i istočne Bosne pretežno oblačno. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 29 do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook