Uputio kritike Trumpu

Obama podržao Hillary Clinton: Spreman sam predati palicu!

Front28.07.16, 20:36h

Obama podržao Hillary Clinton: Spreman sam predati palicu!
Američki predsjednik vjeruje da je, bez obzira na greške iz prošlosti, Hillary Clinton pravi izbor

 

Na konvenciji Demokratske stranke u Philadelphiji, aktuelni predsjednik Barack Obama pružio je podršku predsjedničkoj kandidaturi Hillary Clinton. On je poručio glasačima da odbace cinizam i strahove i dodao da ne zna nikoga ko bi bolje od Hillary Clinton obavljao dužnost vrhovnog komandanta oružanih snaga, javlja Al Jazeera.

 

Bilo je to jedno od zadnjih obraćanja predsjednika Obame na nekom velikom skupu. Iskoristio je priliku i osvrnuo se na svoj mandat, ali i objasnio zašto je predstavnica demokrata Hillary Clinton najbolji kandidat da u budućnosti vodi SAD.

 

"Onaj ko nije bio u toj situaciji ne zna kako to izgleda rješavati neku globalnu krizu, ili slati mlade ljude u rat. Hillary je bila u toj sobi. Učestvovala je u donošenju tih odluka", kazao je on.

 

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden je republikanskog kandidata Donalda Trumpa opisao kao neiskusnog i kao nekog ko bi donio podjele.

 

"Nikad nijedan predsjednički kandidat nije bio nespremniji da vodi nacionalnu sigurnost", kazao je Biden.

 

Ipak, Trumpa najžešće je napao Tim Kaine, potpredsjednički kandidat Demokratske stranke.

 

"Naša država je prevelika da bismo je dali na upravljanje slatkorječivom čovjeku, koji nudi samo prazna obećanja i vodi u propast", rekao je Kaine.

 

Bez obzira na riječi hvale, teško je zanemariti kontroverze koje se vežu za navodni hakerski upad u servere Demokratske stranke, ili skandal u vezi s mailovima dok je Hillary Clinton bila državna sekretarka. Trump je sugerirao da bi mailovima u trag možda mogla ući ruska obavještajna služba.

 

"Čini se da je članstvo spremno preći preko loših poteza lidera stranke i predsjedničke kandidatkinje. Ovi ljudi i dalje vjeruju kako je Hillary Clinton, bez obzira na neke ozbiljne propuste, bolja kandidatkinja za predsjednicu od Trumpa", izvijestila je Al Jazeerina reporterka Kimberly Halkett.

 

Američki predsjednik vjeruje da je, bez obzira na greške iz prošlosti, Hillary Clinton pravi izbor.

 

"Spreman sam predati palicu i učiniti svoju građansku obavezu. Ove godine, na izborima, pozivam vas da mi se pridružite, da odbacite cinizam i strah, da saberemo ono najbolje u nama i glasamo za Hillary Clinton, za novu predsjednicu SAD-a", zaključio je Obama.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook