foto/ evo kako da je kombinujete

Ljeto je stvoreno za žive boje: Znate li koja je modni HIT ove godine?

ŽENA iN27.07.16, 21:44h

Ljeto je stvoreno za žive boje: Znate li koja je modni HIT ove godine?
U svemu treba bit umjeren, a ovu hit-boju ljeta dovoljno je upotpuniti jednim upečatljivim dodatkom po želji i s nekoliko kapi parfema, kažu dizajneri

 

U modnim kombinacijama tirkizna boja vrhunac popularnosti dosegla je ‘80-ih godina, kada je must have bio barem jedan detalj u ovoj osvježavajućoj boji.


Kako su vrckave i osebujne ‘80-te vječita modna inspiracija, tako se i tirkizna u punoj snazi vratila u naše garderobe.

 

tirkiz-odjeca-kupaci

 

Modni dizajneri dali su nekoliko savjeta kako nositi tirkiznu. Tirkiznu boju ljeti je najljepše kombinirati s bijelom i bež uz dodatke zlatnog i srebrenog nakita. Uz tirkiznu sjajno će izgledati i drugi modni dodaci metaliziranog - zrcalnog efekta kao što je, naprimjer, na naočalama, savjetuju dizajneri.

 

Kod ostalih modnih dodataka tirkizna ne podnosi obične stvari tako da treba biti oprezan prilikom kombiniranja kako sve neobične stvari koje izgledaju super s tirkiznom bojom ne bi zajedno izgledale kako ne želite.

 

tirkiz-sminka

 

U svemu treba bit umjeren, a ovu hit-boju ljeta dovoljno je upotpuniti jednim upečatljivim dodatkom po želji i s nekoliko kapi parfema, kažu dizajneri. Kod make upa tirkizna odlično izgleda kada je sjenilo tirkizne boje blendano s bijelim i crnim.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook