Prvo mu obećao pomoći

Istočno Sarajevo: Turskog turistu u tunelu izbacio iz automobila

Hronika27.07.16, 12:57h

Istočno Sarajevo: Turskog turistu u tunelu izbacio iz automobila
U toku vožnje, koja je trajala do ranih jutarnjih časova, nepoznato lice u tunelu je zaustavilo vozilo marke bmw, te uz prijetnju upotrebe šrafcigera i nekoliko udaraca rukom, istjeralo iz vozila stranog državljanina koji je slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo

 

U tunelu u mjestu Čeljigovići, opština Istočni Stari Grad, nepoznato lice izbacilo je iz svog vozila lice čiji su inicijali T. B. T, državljanina Turske, kome je prethodno obećalo pronaći smještaj na području Kantona Sarajevo.

 

Državljanin Turske rekao je policiji na Palama da je u ponedjeljak, 25. jula, doputovao u turističku posjetu Sarajevu, te da mu se na Baščaršiji, u Kantonu Sarajevo, u kasnim večernjim časovima obratilo nepoznato lice i ponudilo mu pomoć u traženju smještaja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

 

U toku vožnje, koja je trajala do ranih jutarnjih časova, nepoznato lice u tunelu je zaustavilo vozilo marke bmw,  te uz prijetnju upotrebe šrafcigera i nekoliko udaraca rukom, istjeralo iz vozila stranog državljanina koji je slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo.

 

On je izjavio da su mu u vozilu ostala lična dokumenta, tri kofera i manja količina novca.

 

O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je policijskim službenicima naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog događaja.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook