Brutalno ubio svećenika

Ovo je 19-godišnji Adel Kermiche, napadač na crkvu u Francuskoj

Hronika27.07.16, 08:12h

Ovo je 19-godišnji Adel Kermiche, napadač na crkvu u Francuskoj
Francuski premijer pozvao je Francusku da ostane jedinstvena istaknuvši: "Naše je oružje demokracija"

 

Jedan od napadača u utorak na crkvu na sjeveru Francuske služio je uvjetnu kaznu te nosio elektroničku narukvicu za lociranje, objavili su francuski službenici, piše BBC.

 

Tužitelj Francois Molins identificirao je osumnjičenika kao 19-godišnjeg Adela Kermichea, koji je već dva puta bio uhapšen zbog pokušaja da se domogne Sirije, prenosi agencija Hina.

 

Podsjetimo, Kermiche i još jedan napadač u utorak su upali u crkvu u Saint-Etienne-du-Rouvrayju, u predgrađu Rouena, za vrijeme jutarnje mise.

 

Presjekli su grlo svećeniku, a nakon toga ih je ubila francuska policija. U trenutku napada u crkvi su se nalazili svećenik, dvije časne sestre i dvoje vjernika.

 

Za napad je preuzela odgovornost Islamska država, i to putem svog komunikacijskog kanala Amaq.

 

Francuski premijer Manuel Valls kazao je da je cilj napadača koji su napali crkvu i ubili svećenika "potaknuti rat religija". Govoreći na tv kanalu TF1 Valls je kazao da "kada su napali svećenika, Katoličku crkvu, lako je vidjeti koji je cilj".

 

 Francuski premijer pozvao je Francusku da ostane jedinstvena istaknuvši: "Naše je oružje demokracija".

 

 Ubistvo svećenika napad je na cijelu zemlju, kazao je ranije francuski predsjednik Francois Hollande. "Cilj je naša demokracija, to je cilj, no to će biti i naš štit. Naše jedinstvo je naša snaga", istaknuo je francuski predsjednik koji je pozvao naciju da ostane jedinstvena u borbi protiv mržnje i ekstremizma istaknuvši da je to "rat koji ćemo dobiti".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook