Osvajanje najhladnije evropske planine

Na vrhu Evrope uz kompaniju M:tel

Hronika26.07.16, 13:15h

Na vrhu Evrope uz kompaniju M:tel
Uprkos nedostatku kiseonika i velikim hladnoćama, planinari su izdržali i ni u jednom trenutnku nisu pomislili da odustanu na svom putu na krov Evrope

 

Polovinom jula, uz prijateljsku podršku kompanije m:tel, uspješna planinarska ekipa popela se na najviši vrh Evrope – Elbrus visok 5.642 metra, saopšteno je iz planinarsko-alpinističkog kluba “Samit” iz Banjaluke.


Čestitke za uspješnu ekspediciju na vrh Starog kontinenta zaslužuju: Miroslav Trivić, Dijana Vrhovac i Milica Bogdanović iz banjalučkog PAK “Samit”-a, Igor Milošev iz Planinarskog društva “Patrija” Gradiška, Draško Zgodić iz Planinarskog društva “Klekovača” iz Prijedora, kao i Jovana Bogojević iz Požarevca.

 

mtel-planinari-na-vrhu-evrope-2


Planinari kažu da je put bio zahtjevan i naporan, ali da ih je vrijeme ipak dobro poslužilo pa su prilagođavanja visini odradili bez većih problema. Ističu da su, uprkos nedostatku kiseonika i velikim hladnoćama, izdržali i ni u jednom trenutnku nisu pomislili da odustanu na svom putu na krov Evrope.


Podsjećamo, Elbrus je najhladnija planina Evrope, gdje se temperatura vazduha spušta i do 40 stepeni ispod nule. Sastavni je dio Kavkaza, jednog od najvećih planinskih lanaca svijeta. Nalazi se na jugu evropskog dijela Rusije, u blizini granice sa Gruzijom.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook