naši sportisti u riu de janeiru

Predstavljen bh. olimpijski tim: Zalaganjem do velikih rezultata

Sport26.07.16, 12:50h

Predstavljen bh. olimpijski tim: Zalaganjem do velikih rezultata
Ukupno 18 predstavnika BiH izaći će na tartan stazu stadiona Marakana, koji ima kapacitet 78.838 mjesta- piše N1

 

U zgradi Olimpijskog komiteta BiH predstavljen je bh. olimpijski tim za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Bh. delegacija na put kreće 31. jula iz Zagreba.

 

Ukupno 18 predstavnika BiH izaći će na tartan stazu stadiona Marakana, koji ima kapacitet 78.838 mjesta- piše N1.

 

Zastavu BiH nosit će Amel Tuka.

 

Lucija Kimani, bh. atletičarka kazala je da želi istrčati najbolji rezultat na maratonu.

 

"Zadovoljstvo je ići na OI jer samo odabrani idu i nastupaju. Tradicijom moja disciplina je najača i ponosan sam i ponosan sam što nas tri predstavljju BiH. Pokušat ću ući u finale i ukoliko bude sportske sreće to će se i desiti", kazao je Hamza Alić, bacač kugle.

 

"Spremni smo, zdravi smo i naše je da damo najbolje od nas i predstavimo BiH u najboljem svjetlu. Nadam se da ću uspjeti da se pokažem u najboljem svjetlu, nemam povreda i nadam se da će sve biti kako smo i zamislili", izjavila je na predstavljanju Larisa Cerić. 

 

Tatjana Đekanović streljačica kaže: "Mislim da mogu da kažem da ćemo da damo najbolje od sebe. Ovo je najjači tim i nadam se da ćemo donijeti BiH prve medalje".

 

Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo predstavljat će BiH u plivanju, a Čeprkalo je ujedno i najmlađi član tima. Nada se da će 12. augusta pokazati najbolje što zna.

 

Amina Kajtaz dodaje: "Čast mi je predstavljati BiH na OI. Nastupam 6. augusta i nadam se da ću popraviti svoj rezultat".

 

"Spremni smo za Rio. Dva tenisera idu na OI po prvi put. Drago mi je da smo Mirza (Bašić) i ja to uspjeli i dat ćemo sve od sebe. Zavisi od žrijeba, da li ću igrati sa Đokovićem ili ne, vidjet ću. Ali bitno je da se još bolje pripremimo i damo najbolji rezultat za BiH", kazao je na predstavljanju najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

 

Na predstavljanju se i putem video linka javio Amel Tuka, najbolji bh. atletičar koji se nalazi pod najjačim treningom pred OI.

 

"Bit će mi drago što ćemo se mi sportaši svi družiti i upoznati. Ako budemo na najboljem nivou - da ćemo napraviti vrhunske rezultate. Očekujem veliko zalaganje od svih nas. Mislim da možemo napraviti zapažen rezultat. Svi ćemo se međusobno podržavati i bitno nam je da imamao podršku građana i bez obzira na rezultate ta nam je podrška najbitnija", kazao je Tuka.

 

"Moje pripreme završavam ovih dana. U BiH sam 29. Jer trener želi da sam izolovan. Osjećam se dobro i mislim da moja forma tek sad dolazi na onaj nivo kao od prošle godine".

 

Olimpijske igre počinju 6. augusta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook