Htjela provjeriti ima li mjesta

Drama na Jadranu: Baka s bebom u naručju pala s ruba šetališta na kamenitu plažu, beba teško povrijeđena

Hronika25.07.16, 12:25h

Drama na Jadranu: Baka s bebom u naručju pala s ruba šetališta na kamenitu plažu, beba teško povrijeđena
Želeći pogledom provjeriti stanje na plaži odnosno ima li mjesta na plaži za nju i bebu, nesretna žena očito je stala preblizu ruba šetnice. U jednoj milisekundi izgubila je ravnotežu i potom pala na jednu njemačku turistkinju koja se sunčala tačno na tom mjestu

 

 

Juče nešto prije 13 sati na crikveničkoj rivijeri, na plaži u mjestu Selce, došlo je do strašne nesreće u kojoj su teško stradale baka i beba koju je žena nosila u rukama – i to kao pješakinje!


Sve se dogodilo nešto prije 13 sati, javlja saradnik portala RiječanIN.hr, kada je pješakinja noseći bebu u rukama u dužobalnoj Ulici Emila Antića u sklopu crikveničke obalne šetnice željela provjeriti ima li slobodnih mjesta na plaži blizu hotela Amabilis.


Dugačka obalna šetnica koja povezuje mjesta crikveničke rivijere na tom dijelu Ulice uzdiže se otprilike metar i pol od obale mora odnosno plaže, no i ta je visina za unesrećene u ovoj pomalo bizarnoj nesreći bila gotovo kobna.


Naime, želeći pogledom provjeriti stanje na plaži odnosno ima li mjesta na plaži za nju i bebu, nesretna žena očito je stala preblizu ruba šetnice. U jednoj milisekundi izgubila je ravnotežu i potom pala na jednu njemačku turistkinju koja se sunčala točno na tom mjestu.


Na nesreću, prilikom pada baki je beba ispala iz ruku i pala na kamenite ploče na plaži, pritom se ozlijedivši.


Svi prisutni na plaži istoga trena priskočili su unesrećenima u pomoć. Pozvana je hitna medicinska pomoć čija je ekipa vrlo brzo i stigla na poprište nesreće. Žena je odmah imobilizirana i zajedno s bebom prevezena na hitni trakt KBC-a Rijeka, a kako neslužbeno doznaje RiječanIN.hr, stanje unesrećenog djeteta je stabilno.


Nažalost do svega je došlo na dijelu šetnice koji nije zaštićena ogradom –  rukohvatom su zaštićene tek obližnje stepenice kojima se šetači i kupači spuštaju prema plaži.


Da nevolja bude veća, na tom je dijelu šetnice i zabranjeno parkiranje, no u ovom trenutku je zaista teško reći jesu li parkirani automobili zasmetali nesretnu ženu u njezinom kretanju prema plaži, ili su joj možda, u nešto sretnijim okolnostima, mogli poslužiti i kao oslonac.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook