policija traga za počiniocem

Još jedan napad na strance u Sarajevu: Zaskočio Mađara na Trebeviću pa ga opljačkao prijeteći nožem

Hronika23.07.16, 10:45h

Još jedan napad na strance u Sarajevu: Zaskočio Mađara na Trebeviću pa ga opljačkao prijeteći nožem
Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo obaviješten je o ovom krivičnom djelu, a policijski službenici nastavljaju rad na identifikaciji i pronalasku razbojnika

 

Tri nepoznate osobe izvršile su u petak, 22. jula, na Trebeviću krivično djelo razbojništva uz prijetnju nožem nad državljaninom Mađarske K.B.V.

 

Kako je oštećeni obavijestio Prvu policijsku upravu Stari Grad Sarajevo nepoznate osobe uzele su mu mobitel i novac.

 

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo obaviješten je o ovom krivičnom djelu, a policijski službenici nastavljaju rad na identifikaciji i pronalasku razbojnika.

 

U petak uručeno 696 prekršajnih naloga

 

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uručili su u petak, 22. jula, 696 prekršajnih naloga, a na lakše prekršaje upozorili 31 vozača.

 

Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a tri su iz saobraćaja isključena jer su vozilom upravljali bez položenog vozačkog ispita.

 

Osam osoba isključeno je iz saobraćaja jer su vozilom upravljali prije sticanja prava na, a također osam vozila isključeno je iz saobraćaja jer nisu bila registrirana, saopćeno je danas iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook